ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ νοιάζονται για την τόνωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης του κεφαλαίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε την “Προοδευτική Συμμαχία”, με διάφορους γυρολόγους, ως “ανάχωμα στην ακροδεξιά”, με στελέχη της οποία συγκυβερνά. Ταυτόχρονα προσπάθησε να πείσει για τις “χαώδεις” διαφορές που έχει με την ΝΔ, διαμορφώνοντας ψεύτικα διλλήματα μπροστά στην κάλπη.
ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα συμφωνούν στο βασικό, αυτό από το οποίο εκπορεύονται τα πάντα, την τόνωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης του κεφαλαίου.
Για αυτό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ψήφισαν μαζί:
· Το τρίτο μνημόνιο, που ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε στην ομιλία του.
· Την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου Βρούτση (πλέον Αχτσιόγλου) για τον κατώτατο μισθό, που καταργεί τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο μισθός θα καθορίζεται με βάση την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.
· Την επιδότηση των φαρμακοβιομηχάνων την στιγμή που το φάρμακο είναι πανάκριβο αγαθό.
· Τους νόμους για την παράδοση αιγιαλών στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
· Την «εθελοντική φορολογία» των εφοπλιστών, τη μείωση των φόρων στα επιχειρηματικά κέρδη, την στιγμή που ο λαός ματώνει από την φοροαφαίμαξη.

Η «κανονικότητα» που έταξε είναι αυτή των μνημονίων, της στρατηγικής της ΕΕ, των ματωμένων πλεονάσματα ως το 2060, των αντιλαϊκών μέτρων για τη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ο πρωθυπουργός με θράσος ισχυρίστηκε ότι:
· έβγαλε τη χώρα «από τα μνημόνια» που συνεχίζουν να ισχύουν
· «προστάτεψε τους πολλούς» που παραμένουν έρμαια της φτώχειας, της ανεργίας και της αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών
· «άλλαξε την Ελλάδα» προς το χειρότερο για το λαό της.
· Καυχήθηκε για ορισμένα μέτρα – ψίχουλα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, αποθεώνοντας τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων
· Βάφτισε το νόμο – λαιμητόμο για την Ασφάλιση ως «μεγάλη μεταρρύθμιση», που πετσοκόβει συντάξεις και δικαιώματα.
· Ισχυρίστηκε ότι έβαλε «τέλος στο αίσχος της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας», όταν ενίσχυσε παραπέρα την εργασιακή ζούγκλα με δεκάδες αντεργατικούς νόμους.

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχουν απόλυτη ταύτιση στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την κοινή τους αγωνία για το πώς η Ελλάδα θα παίξει ρόλο σημαιοφόρου σ’ αυτούς.
Μαζί, τους «ευλογεί» κάθε τόσο ο πρέσβης των ΗΠΑ, επιβραβεύοντάς τους για την «προσήλωσή» τους στο στόχο να γίνει η Ελλάδα καλολαδωμένος «μεντεσές» των γεωπολιτικών τους σχεδιασμών.
Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει όλη τη χώρα σε βάση του ΝΑΤΟ και η ΝΔ γκρινιάζει ότι της παίρνει την «μπουκιά από το στόμα».

Όσο αφορά τις εξαγγελίες για στην Μεσσηνία, αυτές δεν αφορούν το λαό. Πρόκειται για έργα που αφορούν τις προτεραιότητες του κεφαλαίου και των επενδυτών. Για το λαό η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: Στην Καλαμάτα μέσα σε 5 χρόνια δεν φτιάχτηκε ούτε ένας παιδικός σταθμός, δεν βελτιώθηκε ούτε ένα σχολείο, δεν φτιάχτηκε ούτε ένα αντιπλημμυρικό, δεν έπεσε ούτε ένα ευρώ για αντισεισμική θωράκιση.
Άλλη μια απόδειξη ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα έχουν πλήρης ταύτιση στην εξής κατεύθυνση: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει την Οδηγία – η κυβέρνηση αποφασίζει – οι Περιφέρειες και οι δήμοι υλοποιούν, εξειδικεύουν και διαχειρίζονται την πολιτική στήριξης των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων, σχεδίων βαθιά αντιλαϊκών.
Για αυτό Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Περιφερειακή Αρχή Τατούλη και Δήμαρχοι της Μεσσηνίας (στην πλειοψηφία τους στελέχη της ΝΔ) ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο λαός στις 26 Μάη να δυναμώσει το ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!
Να πει με την ψήφο του ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων, ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλους του δήμους της Μεσσηνίας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να βάλει περισσότερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση.

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ νοιάζονται για την τόνωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης του κεφαλαίου
To Top