ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Στη Μεσσηνία δεν ξεμπλέξαμε ακόμα με τη χρυσαυγίτικη συνεργασία στο χώρο της αυτοδιοίκησης”

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Επιτροπής Τοπικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

“Με την ιστορική δίκη καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα. Δίκη η οποία είχε παγκόσμιο αντίκτυπο και γέμισε χαρά το δημοκρατικό κόσμο της χώρας μας .

Με την απόφαση αυτή όμως μπορεί να καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή, αλλά στη Μεσσηνία δεν ξεμπλέξαμε ακόμα με την χρυσαυγίτικη συνεργασία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπως καταγγέλλουν σωρεία αυτοδιοικητικών παρατάξεων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας , σωματεία και άλλοι φορείς της Μεσσηνίας στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

‘Όπως σημειώνουν στις ανακοινώσεις τους οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, η υποβολή αιτήματος από τον δήμαρχο Καλαμάτας προς τον καταδικασθέντα πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας και με παρακίνηση να υποβάλει την παραίτηση του και όχι να αποφασίσει την απομάκρυνση του, από το Σύνδεσμο Ύδρευσης Καλαμάτας Μεσσήνης και Μάνης- μάλιστα από το Facebook – είναι μη εναρμονισμένη με τη σοβαρότητα επανόρθωσης της πράξης ξεπλύματος του αμετανόητου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής που όφειλε να πράξει έναντι του αυτοδιοικητικού θεσμού.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της απομάκρυνσης του πρώην Βουλευτή από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και με το γεγονός ότι ταυτόχρονα δεν ανακοίνωσε τον τερματισμό της συνεργασίας μαζί του σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με τη σιωπή των άλλων δύο δημάρχων και των βουλευτών της Ν.Δ. , δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στους δημοκρατικούς και αυτοδιοικητικούς μεσσηνίους πολίτες και απαιτούν τον τερματισμό κάθε συνεργασίας ,το σεβασμό στη δημοκρατία και στην ετυμηγορία του δικαστηρίου εδώ και τώρα”.

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Στη Μεσσηνία δεν ξεμπλέξαμε ακόμα με τη χρυσαυγίτικη συνεργασία στο χώρο της αυτοδιοίκησης”
To Top