ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Ποια η τύχη των 25 προσφύγων που εντοπίσθηκαν στο Βασιλίτσι;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πολλά ερωτηματικά και έντονη ανησυχία δημιουργεί η αδικαιολόγητη μυστικοπάθεια του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την άφιξη 25 προσφύγων σε ακτή κοντά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι και ο πρόεδρος του χωριού σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας, το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε στην περιοχή προσαραγμένο ιστιοπλοϊκό, οι 25 επιβαίνοντες του οποίου μεταφέρθηκαν στην παραλία με τη συνδρομή του Λιμενικού. Κάτοικοι απ’ το Βασιλίτσι, με πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, άμεσα πρόσφεραν νερό και τρόφιμα στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Αργά το βράδυ τα 25 άτομα μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ τους είχαν κατασχεθεί τα κινητά, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη διαδικασία (μεταφορά με λεωφορείο σε χώρο της περιοχής, υγειονομικός έλεγχος, έλεγχος για Covid -19 και παροχή πρώτων βοηθειών). Η στοιχειώδης υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να κινηθούν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες παραλαβής αιτήσεων ασύλου από όσους το επιθυμούν και το δικαιούνται, μάλλον πήγε περίπατο!

Παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα, παρά τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας, το Λιμενικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Καλαμάτας, ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταγραφεί τέτοιο συμβάν στην περιοχή και άρα δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση! Όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν λίγες ημέρες, με τρία παρόμοια περιστατικά στα Κύθηρα! Τα ερωτήματα, λοιπόν, παραμένουν τα ίδια, όπως και τότε:

Επιτέλους, τί ακριβώς έχει συμβεί; Ποια είναι η τύχη των προσφύγων; Θα δώσει υπεύθυνες και επίσημες εξηγήσεις η Κυβέρνηση ή θα συνεχίσει να σιωπά, δέσμια της ακροδεξιάς της πτέρυγας; Και το κυριότερο: θα ανταποκριθεί στις εκ του νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων υποχρεώσεις της ή θα εκθέσει διεθνώς, για μία ακόμα φορά, τη χώρα για την παραβίασή τους; Περιμένουμε άμεσες και σαφείς απαντήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Ποια η τύχη των 25 προσφύγων που εντοπίσθηκαν στο Βασιλίτσι;
To Top