ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Κάλεσμα απόψε στην εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα στην εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός-σταθμό στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία. Ένα γεγονός που έμελλε να καθορίσει την Ιστορία της χώρας, θέτοντας τα θεμέλια για την ανατροπή της δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τη μεταπολίτευση.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν υπήρξε μόνο μία μαζική εναντίωση των νέων της εποχής απέναντι στο ολοκληρωτικό καθεστώς της 21ης Απριλίου. Ήταν επίσης ένα κίνημα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής και μιας δικαιότερης κοινωνίας, ένα αίτημα που εκφράστηκε ξεκάθαρα μέσα από το ιστορικό σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν σήμερα απολύτως ζωντανά. Σε μια συνθήκη που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά, εξαιτίας μιας πολιτικής εξουσίας που στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων αντί των πολλών. Σε μια συνθήκη που οι ατομικές ελευθερίες και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών είναι σε κίνδυνο, εξαιτίας νέων δικτύων επιτήρησης και παρακολουθήσεων. Την ίδια στιγμή, ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι τραγικά επίκαιρος, τις ημέρες που γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμη αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα του 1973 και να συσκοτίζουν τα μηνύματα της ιστορικής εξέγερσης, το Πολυτεχνείο πλανάται σαν σκιά τα τελευταία 50 χρόνια πάνω από την Ιστορία, για να θυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται στο λαό, εάν ο ίδιος δεν το διεκδικήσει.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεσσηνίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, τους πολίτες της Μεσσηνίας, στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που διοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι μαζικοί φορείς του νομού, στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023, στις 18.30 το βράδυ.

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Κάλεσμα απόψε στην εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
To Top