ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: 2.400 ψηφοφόροι στις κάλπες της Μεσσηνίας – Τσίπρας: Πρωτοφανής η συμμετοχή

Περίπου 2.400 ψηφοφόροι βρέθηκαν σήμερα στα εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας για την συμμετοχή τους στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης Προέδρου και Κεντρικής επιτροπής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και την συμμετοχή που υπήρξε, ο συντονιστής της ΝΕ Σύριζα Μεσσηνίας – Προοδευτικής συμμαχίας, Γιώργος Μακρής μιλώντας στο Messinialive, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διαδικασία, την ενεργή συμμετοχή αλλά και την εγγραφή νέων μελών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη σημερινή γιορτή της δημοκρατίας. Κάναμε ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας. Και το έχει ανάγκη. Να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του 2019 είχα πει ότι ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό ήταν μία εντολή για εμάς. Μία εντολή ανασχηματισμού να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 τότε μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.

Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και το κάναμε χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό. Με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας, με 172.000 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη στις οργανώσεις της νεολαίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πια ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα σύγχρονο, νεανικό, ριζοσποαστικό μα πάνω απ’ όλα ένα κόμμα των μελών του.

Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Νομίζω ότι αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν στη διαδικασία, έστειλαν πίσω τον λογαριασμό αλλά και με τίμησαν προσωπικά και τους ευχαριστώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας που εργάστηκαν για μία άψογη, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας, αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες, διότι τώρα ξεκινά ένας νέος, μεγάλος και νικηφόρος γύρος για όλους εμάς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

To Top