Το δικό μου Σχολείο

Συντήρηση των κτηρίων του πρώην Πολυκλαδικού

Το ιστορικό Δημαρχείο επισκέφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017 εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, καθώς και διευθυντές σχολείων από το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, στον οποίο έθεσαν αιτήματα για τη βελτίωση των υποδομών και τη στήριξη των εκεί στεγαζομένων σχολείων.

Στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού εδρεύουν το 4ο ΕΠΑΛ, το 6ο Γενικό Λύκειο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το Δημόσιο ΙΕΚ και Εργαστηριακό Κέντρο. Επίσης εκεί θα στεγαστεί για τη νέα σχολική χρονιά το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ- ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν από το Δήμο Καλαμάτας καθαρισμός φρεατίων, αφαίρεση ανεπιθύμητης βλάστησης και κλάδεμα δένδρων, ενώ θα φυτευθούν δένδρα από το Δημοτικό Φυτώριο.

Επίσης, θα συντηρηθούν οι χώροι υγιεινής και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει επιπλέον καθαρίστριες και θα δώσει χρώματα, ώστε να γίνει ελαιοχρωματισμός από γονείς και μαθητές.

Κατά τη φετινή θερινή περίοδο, ο Δήμος αποκατέστησε και ενίσχυσε την περίφραξη, πραγματοποιήθηκε εργολαβία συντήρησης δομικών στοιχείων, ενώ συνεργεία του Δήμου έκαναν εργασίες πολιτικού μηχανικού.

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Επισημαίνεται ότι τα κτήρια του συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού αντιμετωπίζουν από κατασκευής σοβαρά δομικά προβλήματα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς, δεν εντάχθηκαν οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης στο ΠΕΠ / ΕΣΠΑ, θα υποβληθεί όμως αίτημα εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας σε νέα Πρόσκληση.

Για το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών, ο Δήμος θα διαθέσει τα αναγκαία χρήματα, για εκσυγχρονισμό και εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Συντήρηση των κτηρίων του πρώην Πολυκλαδικού
To Top