Επί Σκηνής

Σύντηξη: Μια νέα εφηβική, θεατρική ομάδα ανεβάζει “Την Πύλη των Κόσμων”

“Η Πύλη των Κόσμων” από την θεατρική ομάδα Σύντηξη , υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η νεοσύστατη ερασιτεχνική ομάδα “Σύντηξη”, αποτελείται από επτά εφήβους , μέλη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας που επέλεξε να διασκευάσει και να σκηνοθετήσει από κοινού το κλασικό δημοτικό τραγούδι ΄΄Του νεκρού αδερφού΄΄το οποίο συναντάται σε πολλές παραλλαγές στον ελληνικό (περίπου 262) αλλά και στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο.

Η παράσταση συνδυάζει την τεχνική της αφήγησης , του κουκλοθεάτρου αλλά και την τέχνη της σκιάς. Η παρουσίασή της θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας χωρίς εισιτήριο αλλά με ελεύθερη συνεισφορά.

Συμμετέχουν αλφαβητικά:  Βαλμά Μυρτώ, Βασιλοπούλου Νικολέτα, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Κουτέλα Ιωάννα, Μιτακίδη, Γιολάντα, Πελεκούδα Νίκη.
Συντελεστές:
Διασκευή κειμένου: Σύντηξη Παναγιώτης Κακούρης
Σκηνοθεσία: Σύντηξη
Κουστούμια: Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
Κατασκευές: Σύντηξη
Επιμέλεια Σκηνικού: Μαρίζα Νταϊφά
Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργης Παχτίτης
Φωτισμοί: Γιώργος Μίνος
Βίντεο: Νίκος Βαμβακάς
Αφίσα, ηχογράφηση: Νίκος Τζαβάρας

Η ομάδα είναι νεοσύστατη και ονομάζεται Σύντηξη , αποτελείται από εφήβους , μέλη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.
Το έργο που παρουσιάζουμε, είναι “Η Πύλη των κόσμων”, είναι διασκευή του δημοτικού τραγουδιού “Του Νεκρού αδελφού” και θα παιχτεί στο 4ο πανελλήνιο φεστιβάλ κουκλοθέατρου.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Σύντηξη – (Πυρηνική) σύντηξη, ονομάζεται η συνένωση ελαφρών πυρήνων σε βαρύτερους με ταυτόχρονη απελευθέρωση ενέργειας. Κατά τη γνώμη μας, ελαφρύς πυρήνας είναι ο καθένας από εμάς ως μονάδα. Όταν ερχόμαστε σε επαφή, (λειτουργεί η ομάδα) πραγματοποιείται μεταξύ μας “σύντηξη”. Η ένωση αυτή, των ελαφρών πυρήνων, οδηγεί στην δημιουργία ενός συνόλου βαθιά συνδεδεμένου που τελικά αποκτά μεγάλη δύναμη. Έπειτα προκύπτει η απελευθέρωση της ενέργειας, δηλαδή η ικανότητα του συνόλου — όταν αυτό παραμένει ενωμένο — να μεταδίδει πληροφορίες, μηνύματα, εικόνες και μέσω των νοημάτων των παραστάσεων να προβληματίζει τους δέκτες – κοινό

To Top