Μουσική

“Συνήχησις”: Ρεσιτάλ για φλάουτο και άρπα την Κυριακή στο Ανδρομονάστηρο

Ρεσιτάλ για φλάουτο και άρπα με τίτλο «Συνήχησις» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00 στο Ανδρομονάστηρο Μεσσήνης.

Η Ναταλία Γεράκη και η Σίσσυ Μακροπούλου, σολίστ με διεθνή παρουσία, θα συμπράξουν σε μια μυσταγωγική συνήχηση που θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο της βυζαντινής μονής. Εκεί, μπροστά στην κεντρική πύλη του ναού, ανάμεσα στους πύργους και τα κελιά του μοναστηριού, η συνήχηση του διονυσιακού Φλάουτου και της απολλώνιας Άρπας θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε έναν κόσμο όπου παραδόσεις ελληνικές, ισπανικές, γαλλικές, ρουμάνικες, εβραϊκές, ινδικές, συμπλέκονται με μύθους αρχαιοελληνικούς και θρήνους μανιάτικους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα έχει διάρκεια 70 λεπτών και περιλαμβάνει θέματα αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής μουσικής, σε εναλλαγή με έργα των Gluck, Debussy, Ravel, Bartók, Ibert, Shankar, Αντωνίου, Βαρότση.
Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Ώρα προσέλευσης 20:30.
Για την μετάβαση του κόσμου στο Ανδρομονάστηρο ο Δήμος Μεσσήνης θα διαθέσει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από το φαρμακείο Σταυροπούλου (κεντρική πλατεία) στις 19:00 την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα

“Συνήχησις”: Ρεσιτάλ για φλάουτο και άρπα την Κυριακή στο Ανδρομονάστηρο
To Top