Μουσική

Συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με το φεστιβάλ Camino Contro Corrente

Τι αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης

“Μια συνεργασία που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Μαρτίου του 2020,λόγω covid αναβλήθηκε, ενώ ήμασταν πραγματικά με τις βαλίτσες στο χέρι….Στην εποχή του covid όμως καταφέρνουμε να βρούμε άλλους τρόπους να παραμένουμε ενεργοί και δημιουργικοί…
Όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ σε κάποιους άλλους δύσκολους καιρούς….
“Στους δύσκολους καιρούς
θα τραγουδάμε ακόμη;
Ναι, θα τραγουδάμε ακόμη.
Για τους δύσκολους καιρούς.”

Σήμερα λοιπόν, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας (που διοργανώνει η ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ και με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας) ταξιδεύει στο 12ο Φεστιβάλ Camino Contro Corrente που διοργανώνεται στο Camino al Tagliamento με διοργανωτές τους Ricardo Vaglini, Francesco Zorzini και Valentina Merzi.
Το φεστιβάλ είναι σταθερά προσηλωμένο στην σύγχρονη μουσική δημιουργία αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια ζωντανή “πλατφόρμα” κοινωνικής ευαισθητοποίησης.
Δυστυχώς, λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών, ήταν ανέφικτο να ταξιδέψουμε στην Βενετία και έτσι το κανάλι του Φεστιβάλ στο youtube θα φιλοξενήσει τη μουσική μας. Στο παρακάτω link,  στις 23-1-2021, ημέρα Σάββατο και ώρα Ελλάδος 20:15 μπορείτε να παρακολουθήσετε την συναυλία μας στο youtube.

Η ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάζονται (partners) με το Φεστιβάλ Camino Contro Corrente στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος της Regione Autonoma Friuli Venezia Giulia.

Συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με το φεστιβάλ Camino Contro Corrente
To Top