Τουρισμός

Η συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων με το City Hospital αναβαθμίζει τη Μεσσηνία ως ασφαλή προορισμό

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

Μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει στόχο να αναδείξει αλλά και σε βάθος χρόνου να καθιερώσει τη Μεσσηνία ως έναν ασφαλή υγειονομικά προορισμό, ανέλαβαν να υλοποιήσουν με στενή συνεργασία τη Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και το νέο ιδιωτικό θεραπευτήριο της πόλης City Hospital.

Αυτή την συνεργασία την έχει απολύτως ανάγκη ο Νομός μας για πολλούς λόγους – ειδικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο – που οι επισκέπτες και οι τουρίστες βάζουν πάνω από όλα την ασφάλεια και τις καλύψεις και μετά τις ανέσεις και τα αξιοθέατα και δείχνει μια ωριμότητα και μια υπευθυνότητα από όλους τους συμμετέχοντες και αρωγούς της συμφωνίας, η οποία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, στον εστιατόριο Yiamas του “Elite City Resort”.

Για την συνεργασία αυτή ενημέρωσαν τα ΜΜΕ και τους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Δημήτρης Καραλής και ο εκπρόσωπος της υγειονομικής μονάδας Γιάννης Τασσιόπουλος.

Και οι δυο έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν, υπό την ιατρική φροντίδα και μέριμνα μιας νέας σύγχρονης ιατρικής μονάδας που ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί στον χώρο του πρώην Λητώ, στην οδό Πινδάρου και ανεβάζει την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.
Να επισημάνουμε πως σχεδόν όλα τα Ξενοδοχεία έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τις παροχές τους σε σχέση με τα πρωτόκολλα, κάνοντας κι επιπλέον έξοδα αυτή την δύσκολη περίοδο αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκπαίδευσε το προσωπικό και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό με πολύωρα σεμινάρια μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μια συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του  Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας

Το City Hospital καλύπτει με δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου την υγειονομική κάλυψη των εργαζομένων στον Τουριστικό τομέα και μεγαλώνει την νοσοκομειακή κάλυψη – πέρα από το Γενικό Νοσοκομείο – των επισκεπτών του Νομού, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των tour operators αλλά και Ευρωπαϊκή οδηγία κι επιταγή.
Αυτά συνηγορούν στην θέση ότι ο Νομός θωρακίστηκε για να καλύψει ο,τι δυσάρεστο προκύψει και κάνει τα πάντα για να αποφύγει τον στιγματισμό του προορισμού που θα επιφέρει ακυρώσεις, αν προκύψει κάτι και δεν γίνει σωστή διαχείριση…

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου κι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

To Top