ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία ΔΕΥΑΚ με ΕΘΙΑΓΕ για την αξιοποίηση της συσσωρευμένης εδώ και 38 χρόνια λυματολάσπης

Για ερευνητικούς σκοπούς  θα αξιοποιηθεί  από το ΕΘΙΑΓΕ η αφυδατωμένη λυματολάσπη που συσσωρευόταν εδώ και δεκαετίες, σε χώρο 33 στρεμμάτων δίπλα από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επιθεώρησε σήμερα μαζί με υπηρεσιακά στελέχη τον χώρο της λυματολάσπης. Στόχος να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά η περιοχή. Να σημειωθεί ότι η νέα παραγόμενη λυματολάσπη εδώ και δύο χρόνια μεταφέρεται σε αδειοδοτημένο χώρο στη Βέροια

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μία σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην περιβαλλοντική αποκατάσταση του σημείου, πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, όπου είναι αποθηκευμένη κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες αφυδατωμένη λυματολάσπη, ανέλαβε η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια οδηγιών του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, η ΔΕΥΑΚ συνεργάζεται με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), για την αξιοποίηση της αφυδατωμένης λυματολάσπης, η οποία χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς.

Το σημείο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, όπου και ενημερώθηκε για την όλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Τονίζεται ότι μέσω της συνεργασίας με το ΕΘΙΑΓΕ, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη περιβαλλοντική αποκατάσταση των 33 στρεμμάτων περίπου, όπου είναι αποθηκευμένη λυματολάσπη 38 ετών!

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος, από το 2010 έχει σταματήσει να αποθέτει στον εν λόγω χώρο την παραγόμενη λυματολάσπη, την οποία και διαχειρίζεται σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται μεταφορά της παραγόμενης νέας λυματολάσπης -όπως προβλέπεται- σε αδειοδοτημένο χώρο στη Βέροια.

Συνεργασία ΔΕΥΑΚ με ΕΘΙΑΓΕ για την αξιοποίηση της συσσωρευμένης εδώ και 38 χρόνια λυματολάσπης
To Top