ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 4 άτομα ως διακινητές των 64 μεταναστών-“Μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας”, λέει το Λιμενικό

Στην Εισαγγελία Καλαμάτας δυο Ιρακινοί και δύο Μαροκινοί ως διακινητές

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε την 21.06.2023 στη θαλάσσια περιοχή 27 ν.μ. ΝΔ Ακρωτηρίου Ταίναρου, γνωρίζεται ότι κατά την προανακριτική διαδικασία η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας συνέλαβε τέσσερις (04) άνδρες, δύο (02) υπηκόους Ιράκ και δύο (02) υπηκόους Μαρόκου, ηλικίας 28, 28, 36, και 53 ετών, οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στη μεταφορά των υπολοίπων, αποτελώντας μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας.

Κατά συνέπεια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενώ οι ανωτέρω συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) φρεγάτα Π.Ν., τρία (03) παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα (01) αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως 2 BF. Επίσης, γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 82 σοροί.

Συνελήφθησαν 4 άτομα ως διακινητές των 64 μεταναστών-“Μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας”, λέει το Λιμενικό

Δημοφιλέστερα

To Top