ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το κρύο και τις επόμενες μέρες στη Μεσσηνία-Ο καιρός στην Καλαμάτα τα επόμενα 24ωρα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ο καιρός στην Καλαμάτα αυτή την ώρα [10.19] όπως καταγράφεται από τις Live web κάμερες του weather-messinia

Αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έφτασε η θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου ιδιαίτερα στα βόρεια διαμερίσματα της χώρας, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.

Οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες παρουσιάζονται στο σχετικό πίνακα. Όπως φαίνεται σε αυτόν, η ελάχιστη θερμοκρασία της ημέρας σημειώθηκε στο Μέσοβουνο Κοζάνης και ήταν ίση με -4.6 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακολούθησαν το Νευροκόπι Δράμας και η Βλάστη Κοζάνης με -4.4 βαθμούς Κελσίου. Υπενθυμίζεται ότι στον πίνακα δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια. Η ελάχιστη θερμοκρασία μεταξύ των τελευταίων καταγράφηκε στο Χ/Κ Σελίου και ήταν ίση με -4.6 βαθμοί Κελσίου.

Βεβαίως, στη Μεσσηνία υπήρξε πτώση της θερμοκρασίας, μιας και ημερολογιακά πλέον μπήκαμε και στο χειμώνα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την κατακόρυφη πτώση που καταγράφηκε στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

ΧΩΡΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ Η ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Χαμηλότερες θερμοκρασίες στη Μεσσηνία αυτή την ώρα [10.08]στην Αλαγονία με 10,1 βαθμούς Κελσίου [ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε στους 6,8 βαθμούς] και στο Κοπανάκι με 12,1 βαθμούς Κελσίου [κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε στους 7,3 βαθμούς]. Αντιθέτως, στην πόλη της Καλαμάτας η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε πολύ νωρίς το πρωί, στις 06.40, όπου το θερμόμετρο έδειξε 12,8 βαθμούς], όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί βάσει των δεδομένων που έδωσε το δίκτυο των τοπικών μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το ίδιο καιρικό σκηνικό συνεχίζεται και τη νέα εβδομάδα στη Μεσσηνία, με χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως τις πρωινές και βραδυνές ώρες, με τη θερμοκρασία τα πρωινά να φτάνει τους 8 με 9 βαθμούς και τα μεσημέρια να μην ξεπερνά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.  Η πιο παγωμένη μέρα φαίνεται από τις προγνώσεις ότι θα είναι η Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, με τη θερμοκρασία τις πρωινές ώρες να μην ξεπερνά τους 8 βαθμούς Κελσίου, όμως θα είναι αισθητή για 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

πληροφορίες από meteo.gr

Eπιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

 

Συνεχίζεται το κρύο και τις επόμενες μέρες στη Μεσσηνία-Ο καιρός στην Καλαμάτα τα επόμενα 24ωρα
To Top