Αθλητισμός

Συνεχίζεται κανονικά η Premier League παρά τις συνεχείς αναβολές

Κανονικά θα διεξαχθεί το εορταστικό πρόγραμμα της Premier League, παρά το γεγονός ότι μια σειρά ομάδων έχουν «χτυπηθεί» αλύπητα από τον κορονοϊό. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη των συλλόγων της κορυφαίας κατηγορίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Με τρεις πλήρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα προγραμματισμένες μεταξύ της 26ης Δεκεμβρίου και της 3ης Ιανουαρίου, υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω εξάπλωση της νόσου, αλλά και για εξάντληση των υγιών ποδοσφαιριστών. Παραταύτα, η απόφαση που ελήφθη, πάντα σύμφωνα με το BBC, είναι ότι οι αγώνες θα διεξάγονται κανονικά, εφόσον κάθε ομάδα έχει διαθέσιμους 13 παίκτες γηπέδου κι έναν τερματοφύλακα.

Έξι από τα δέκα ματς της 18ης αγωνιστικής, που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 18-19 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκαν λόγω συρροής κρουσμάτων σε διάφορες ομάδες. Συνολικά δέκα αναμετρήσεις της Premier League έχουν αναβληθεί μέσα στον Δεκέμβριο λόγω Covid-19.

Αντίθετα, οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας σκοπεύουν να ζητήσουν από την ομοσπονδία να ελαφρύνει το πρόγραμμα του κυπέλλου, καταργώντας τους αγώνες ρεβάνς (σε περίπτωση ισοπαλίας) στον 3ο και 4ο γύρο της διπργάνωσης, ενώ παράλληλα υπάρχει σκέψη να γίνουν μονοί οι ημιτελικοί του League Cup, που κανονικά προβλέπονται διπλοί.

Τη Δευτέρα, τα στοιχεία της Πρέμιερ Λιγκ έδειξαν ότι το 77% των παικτών είχε κάνει δύο εμβόλια, ποσοστό που παρουσίασε αύξηση από το 68% που ήταν τον Οκτώβριο.

Μερικοί παίκτες και το προσωπικό έχουν κάνει τρεις εμβολιασμούς, αλλά το 92% έχει κάνει τουλάχιστον έναν.

 

Συνεχίζεται κανονικά η Premier League παρά τις συνεχείς αναβολές
To Top