ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των καθυστερήσεων για το Πάτρα-Πύργος

Μέχρι το τέλος Ιουλίου παρέτεινε το Υπουργείο Υποδομών τη σύμβαση του Τεχνικού Συμβούλου που έχει αναλάβει την μελέτη της Ανάλυσης Κόστους-Οφέλους (ΑΚΟ) και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στην προετοιμασία και την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο λόγος είναι τα επιπρόσθετα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την ομάδα Jaspers για την ΑΚΟ. Η νέα παράταση ορίζει ως χρόνο περαίωσης της ΑΚΟ την 31η Ιουλίου 2017. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο της απόφασης και που διαθέτει το ypodomes.com “υπάρχει ανάγκη προσαρμογής με όσα έχει ζητήσει η ομάδα Jaspers κατά τον έλεγχο της ΑΚΟ και της συμπληρωμένης αίτησης χρηματοδότησης, συνεπώς πρέπει να υπάρξει παράταση της διάρκειας της εν λόγω σύμβασης για να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά”.

Συνολικά το Υπουργείο ΥΠΟΜΕ αποφάσισε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 για το σύνολο των ενεργειών που θα συμμετάσχει η ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΕΠΕ που είναι οι ανάδοχοι ενώ παράταση μέχρι τις 30 Ιουλίου δόθηκε για την ανασύνταξη της ΑΚΟ και της αίτησης χρηματοδότησης.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 6 από τους 8 διαγωνισμούς, ενώ ο 7ος θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου και ο 8ος αναμένεται μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Τα έργα εφόσον η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 πάρει το πράσινο φως από την ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018 και να ολοκληρωθούν 4 χρόνια μετά.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των καθυστερήσεων για το Πάτρα-Πύργος
To Top