Εικαστικά

Κατάθεση ψυχής τα έργα των γυναικών του Κέντρου Συμβουλευτικής Καλαμάτας: Συνεχίζεται η έκθεση

«Δημιουργώ ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών»
ΜΕΧΡΙ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η κοινωνία δεν πρέπει να ανέχεται την έμφυλη βία και οι γυναίκες χρειάζεται να σπάσουν την σιωπή τους, αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που απορρέουν μέσα από την Έκθεση Ζωγραφικής των γυναικών του Κέντρου.

Έργα από 10 γυναίκες του Κέντρου Συμβουλευτικής Καλαμάτας θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν όσοι επισκεφτούν την Έκθεση Ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έως και την 1η Δεκεμβρίου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι γυναίκες του Κέντρου με μόλις 2 μαθήματα ζωγραφικής και καθοδήγηση από τους καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας, κατάφεραν να αποτυπώσουν με χρώματα τη βία που τους έχει ασκηθεί.

Οι γυναίκες αυτές ζωγράφισαν με την ψυχή τους το δράμα που βίωσαν, τον πόνο και το βασανισμό της ψυχή τους, τον συσσωρευμένο θυμό, αλλά και το βουβό μαρτύριο που περνούσαν. Μέσα από τα έργα τους αποτυπώνεται και η ψυχική κατάσταση της κάθε μιας, από τη δική της επώδυνη προσωπική εμπειρία.
Σε αρκετά έργα ωστόσο αποτυπώνεται και μια αισιοδοξία, μια ψυχική ανάταση, μια καινούργια αρχή, δείγμα της επίδρασης στον ψυχισμό τους και της βοήθειας και της καθοδήγησης που είχαν από το Κέντρο Συμβουλευτικής Καλαμάτας. Γυναίκες που έχουν βιώσει σωματικό και ψυχικό πόνο, βασανισμό της ψυχής τους, ωστόσο μέσα από τα φωτεινά χρώματα που επέλεξαν να ζωγραφίσουν, οι πίνακές τους αποπνέουν αισιοδοξία αλλά και ψυχική αναγέννηση. Γυναίκες που προσπαθούν να ανοίξουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης και να ατενίζουν το μέλλον τους με χαρά και αισιοδοξία. Τα ψυχικά τραύματα δύσκολα επουλώνονται και παίρνουν χρόνο, ωστόσο το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, αριθμώντας ήδη 4 χρόνια λειτουργίας, παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής, εργασιακή συμβουλευτική, καθώς και υπηρεσίες παραπομπής σε γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων.
Επιπλέον, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Βασικός στόχος είναι τόσο η πρόληψη, όσο και η αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας, οποιασδήποτε μορφής και αν είναι αυτή.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, θέλοντας να τιμήσει την Ημέρα, διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής, σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι της ΦΑΡΙΣ, με θέμα : «Δημιουργώ ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών», με έργα των συμβουλευόμενων γυναικών του Κέντρου. Η έκθεση βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2017.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ αποσκοπεί στην μετάδοση μηνυμάτων για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που αναπαράγουν τη βία κατά των γυναικών.

Η κοινωνία δεν πρέπει να ανέχεται την έμφυλη βία και οι γυναίκες χρειάζεται να σπάσουν την σιωπή τους.
Η Έκθεση είναι στη διάθεση του κοινού καθημερινά, πρωί (9 π.μ. – 2 μ.μ.) και απόγευμα (5 μ.μ. – 8 μ.μ.).

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10155915514202733.1073742213.683162732&type=3

To Top