ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Συμπαράσταση στους απολυμένους της ΔΕΥΑΚ

Tι αναφέρει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ-“Όλοι στην κινητοποίηση κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 7, έξω από το Μέγαρο Χορού”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας που μαζί με το σωματείο τους παλεύουν για την επαναπρόσληψη τους, διεκδικώντας σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας. Οι 26 εργαζόμενοι που εργάζονταν σε νευραλγικά πόστα για τη λειτουργία της επιχείρησης αποτελούν απαραίτητο κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της, πράγμα που έχει ήδη αποδειχθεί από την κατάσταση στις υπηρεσίες μετά την απομάκρυνση τους.

Εμείς οι υπάλληλοι στα εμπορικά καταστήματα και τις υπηρεσίες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις συμβάσεις 2-3 μηνών, τα σπαστά ωράρια, την εντατικοποίηση της εργασίας για να βγει η δουλειά στις γιορτές ή στις εκπτώσεις. Οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα είναι πρωτοπόροι στην εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και όλων των υπολοίπων βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ που μετά εφαρμόζονται και στον ιδιωτικό τομέα. Η Δημοτική αρχή Καλαμάτας πρωτοστατεί εδώ και χρόνια με τη λευκή νύχτα και το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι τα ξημερώματα στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις. Ωφελημένοι βγαίνουν μόνο οι πολυεθνικές στο εμπορίο και τον τουρισμό, που αυξάνουν τα κέρδη τους μέσα από το όλο και μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων και το «κλείσιμο» των αυτοαπασχολούμενων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης που ματώνουν καθημερινά από τα ακριβά ανταποδοτικά τέλη, να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ. Το πέρασμα των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης στους εργολάβους σημαίνει περισσότερα βάρη μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, ενώ παραμονεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία όλων μας από την υποστελέχωση από μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών όπως ο βιολογικός καθαρισμός. Δεν πρέπει να αφήσουμε την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας έρμαιο στο κυνήγι του κέρδους των εργολάβων που θα αναλαμβάνουν τις εργασίες ύδρευσης – αποχέτευσης με βάση τα συμφέροντα τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενος κάθε λαϊκό άνθρωπο να πάρει θέση και να σταθεί στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων, να πάρει μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 7μμ ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας, έξω από το μέγαρο χορού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

✓     Καμία απόλυση παλεύουμε για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας για όλους. Να συνομολογήσει η νέα Δημοτική Αρχή ότι οι 26 συμβασιούχοι στη ΔΕΥΑΚ καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της επιχείρησης.

✓   Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 8ωρο 5ημερο 40ωρο!

✓    Άμεση κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

✓  Όχι τζάμπα δουλεία την «Λευκή νύχτα»! Απαιτούμε, οι ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου να πληρωθούν ως υπερωριακές και νυχτερινές!

✓  Όχι στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ στο δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση, το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων και το φακέλωμα των εργαζομένων”.

 

To Top