ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνδικάτο υπαλλήλων Ιδιωτικού τομέα Μεσσηνίας: Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

TI ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Μεσσηνίας με απόφαση του προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη από ώρα 11:30 έως 14:30.
Τη συγκεκριμένη ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης εκατοντάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία συμμετέχουν με κήρυξη απεργίας ή στάση εργασίας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.
Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 10ωρη ημερήσια εργασία μέσω απλήρωτων υπερωριών, καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με διεύρυνση της λίστας με τις επιχειρήσεις που θα επιτρέπεται να ανοίγουν τις Κυριακές, νέο χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

· Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τώρα χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών Υγείας. Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

· Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.

· Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών. Αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους.

· Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος. Τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.

· Να δοθεί τώρα άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

· Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

Συνδικάτο υπαλλήλων Ιδιωτικού τομέα Μεσσηνίας: Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου
To Top