ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού τομέα: κάλεσμα στην απεργία της 14/12

Απεργιακό κάλεσμα κάνει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΗ, 10 π.μ.

Διανύουμε μια περίοδο που είναι καθαρό όσο ποτέ άλλοτε τι είναι “δίκαιη ανάπτυξη”, “επιστροφή στην κανονικότητα” και άλλα βαρύγδουπα που ακούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Το “εορταστικό ωράριο” λειτουργίας των καταστημάτων ξεκινάει σε λίγες μέρες και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται από την εργοδοσία να κάνουν Χριστούγεννα μέσα στα καταστήματα, να δουλέψουν ασταμάτητα 7 μέρες την εβδομάδα, όλες τις Κυριακές (17/12, 24/12, 31/12), με ωράρια λάστιχο, χωρίς ρεπό, να δουλέψουν στις 26 Δεκέμβρη και 2 Ιανουαρίου μέρες που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως Αργίες.

Τεράστια κέρδη για τις πολυεθνικές – ατελείωτες ώρες δουλειάς για τους εμποροϋπαλλήλους

Είμαστε “νόμιμοι” λένε οι μεγαλέμποροι και εμείς δεν διαφωνούμε σε αυτό. Νόμιμοι είναι με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων. Τα “θέλω” του κεφαλαίου γίνονται νόμοι που ξηλώνουν ότι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη με αγώνες και αίμα. Μάλιστα οι κυβερνώντες έχουν γίνει τόσο αδίστακτοι και αισχροί που δεν διστάζουν με άθλιες μεθοδεύσεις να ξηλώσουν και το δικαίωμα μας στην απεργία για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με αγώνες και διεκδικήσεις.
Σε αυτές τις συνθήκες δυναμώνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι σε εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία, πήραν τις προηγούμενες μέρες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

Κυβέρνηση – αστικά κόμματα χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία για να έχει λυμένα τα χέρια η εργοδοσία

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι εμείς οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ότι θα μας σταματήσουν οι νόμοι τους και οι Υπουργικές τους αποφάσεις που καταργούν την Κυριακάτικη Αργία, που καταργούν Αργίες όπως είναι η 26 Δεκέμβρη και η 2 Ιανουαρίου, που δίνουν το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να σμπαραλιάζει ωράρια, να επιβάλει ότι όρους εργασίας θέλει. Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν στους εργασιακούς χώρους δεν θα περάσει.
Οι δικές μας ανάγκες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν με τα “κοινωνικά μερίσματα” και τις λοταρίες που μοιράζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να καμουφλάρει το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης μπροστά στην ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση και του προϋπολογισμού του 2018.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κατάστημα, εκεί που η εκμετάλλευση του καθενός μας παίρνει σάρκα και οστά, να κάνουμε το βήμα, να σπάσουμε το φόβο και να οργανώσουμε την πάλη μας. Να δώσουμε δυναμική απάντηση στην εργοδοσία και την Κυβέρνηση της με τη μαζική μας συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία 14 Δεκέμβρη, 10 π.μ. στην Πλατεία 23ης Μάρτη.

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού τομέα: κάλεσμα στην απεργία της 14/12
To Top