ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας: “Ακόμα ένας συνάδελφος σκοτώθηκε σήμερα εν ώρα εργασίας στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ”

Ζητούν τη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και την άμεση αποζημίωση της οικογένειας του άτυχου εργάτη. “Φτάνει πια δεν πάει άλλο! Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ακέραιοι στις οικογένειές μας!”, επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας και Συναφών Επαγγελμάτων:”Ανακοίνωση για το εργοδοτικό έγκλημα στο συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ”

Ακόμα ένας συνάδελφος, σκοτώθηκε σήμερα Σάββατο 20 Ιουνίου εν ώρα εργασίας στο συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ. Η μακάβρια πανελλαδική λίστα με τους νεκρούς εργάτες εν ώρα εργασίας μεγαλώνει καθημερινά το τελευταίο διάστημα.

Δυστυχώς, θρηνούμε συνεχώς νεκρούς εργάτες σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων. Αυτό είναι το «Θαύμα» στο οποίο αναφερόταν χθες, στην επίσκεψη του σε αυτό το χώρο ο υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης. Εχθές μίλαγε για τις “εμβληματικές επενδύσεις στον τουρισμό”, σήμερα σκοτώνεται ένας εργάτης σε αυτές τις επενδύσεις.

Για την εργοδοσία και το κράτος της, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία είναι κόστος. Για τους εργάτες, η εντατικοποίηση και οι άθλιες συνθήκες δουλειάς είναι καθημερινότητα. Δουλειά 7ήμερη, με τσεκουρεμένα δικαιώματα, με άγχος και πίεση από την εργοδοσία. Αυτά είναι που πληρώνουν κάθε χρόνο με τη ζωή τους εκατοντάδες συνάδελφοι σε όλη τη χώρα.

Φτάνει πια δεν πάει άλλο! Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ακέραιοι στις οικογένειές μας!

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Απαιτούμε:

· Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μη διανοηθούν να «ρίξουν» τις ευθύνες στην «κακιά την ώρα» και το «ανθρώπινο λάθος».

· Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς της συγκεκριμένης εταιρείας και σε κάθε άλλο χώρο δουλειάς σε όλο το νομό.

· Την άμεση στήριξη και αποζημίωση της οικογένειας.

Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας: “Ακόμα ένας συνάδελφος σκοτώθηκε σήμερα εν ώρα εργασίας στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ”
To Top