ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτα – Σωματεία: Οι ζωές μας έχουν αξία – Πάρτε μέτρα ασφαλείας τώρα

ΚΑΤΣΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Προσυγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, πορεία προς την Κεντρική πλατεία Καλαμάτας και μεγάλη κεντρική συγκέντρωση με ομιλίες, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, υπό βροχή, μέλη Σωματείων και Συνδικάτων της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής, Πανεργατικής απεργίας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε την ζωή σε 57 ανθρώπους.

apergia-18image00009

apergia-18image00011

apergia-18image00012

Με πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων με προσυγκέντρωση στην Πλατεία 23ης Μαρτίου και συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία. Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Κομπότης Άρης, γραμματέας του Συνδικάτου Γάλακτος τροφίμων ποτών, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, η Ρούλα Στραβάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και μαθητές. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Καράμπελας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

"Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, οι ζωές μας δεν είναι κόστος – οι ζωές μας έχουν αξία! Συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη σημαίνει να μείνει έξω από το κάδρο η πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, που υπηρέτησαν και υπηρετούν εναλλάξ οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Αυτή βρίσκεται πίσω από τα απανωτά «ατυχήματα», την απαξίωση υποδομών και τελικά τον τραυματισμό ή τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, νέων στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Συγκάλυψη του εγκλήματος όμως είναι να μείνουν στο σκοτάδι και τα άλλα «Τέμπη» που μας περιτριγυρίζουν και απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή μας, στη δουλειά, στην Εκπαίδευση, στις αστικές συγκοινωνίες, στο οδικό δίκτυο, στα μεγάλα αστικά κέντρα."

apergia-18image00013

apergia-18image00014

apergia-18image00015

apergia-18image00016

apergia-18image00017

apergia-18image00018

apergia-18image00019

Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, μιλώντας στο Messinialive έκανε λόγο για "βαρύ έγκλημα, ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο".

Δημοφιλέστερα

To Top