ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτα – Σωματεία, Εκπαιδευτικοί, Συνταξιούχοι: Σε απεργιακό κλοιό αύριο η Καλαμάτα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Προσυγκέντρωση 10πμ Πλατεία 23ης Μαρτίου
Κεντρική Συγκέντρωση 10:30πμ Κεντρική Πλατεία

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!
Η τεράστια λαϊκή κινητοποίηση τη μέρα της απεργίας στις 8 Μάρτη, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ.
Οι μέρες περνούν, όμως τίποτα δε μπορεί να σβήσει τις πραγματικές ευθύνες της δολοφονίας στα Τέμπη! Είναι πλέον πιο καθαρό πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.
Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Όλες αυτές τις μέρες δυναμώνει ο προβληματισμός στο μυαλό αρκετών εργαζομένων από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς.
Είναι σύγχρονο και φυσιολογικό να χαρακτηρίζει τη ζωή μας η φράση «πάμε και όπου βγει»; Τα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» που πληθαίνουν έχουν την ίδια αιτία με το έγκλημα στα Τέμπη. Το κέρδος των λίγων!
Η ασφάλεια μας, η προστασία της ανθρώπινης ζωής συμπιέζεται στα όρια της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος, η αξιοπρέπεια θα βρίσκεται μεταξύ πλειστηριασμών, αυξήσεων-ψίχουλα που θα αναγκάζεσαι να κόβεις από τις βασικές ανάγκες. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν για ζωή με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής.
Με μεγαλύτερη ορμή, πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι!
Η πείρα των τελευταίων 12 χρόνων και οι τραγικές καταστροφές που έβαλαν τη σφραγίδα τους επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν «μεσσίες»! Οι ζωές μας αξίζουν και τις θέλουμε ασφαλείς και για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!
Χρέος για τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο και νέα, είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί!

Να δυναμώσει ο αγώνας για:

· Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

· Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

· Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

· Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ!
Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα
Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών
Συνδικάτο Επισιτισμού τουρισμού
Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συμμετοχή στην Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 10πμ στην πλατεία 23ης Μαρτίου
Χαιρετίζουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις των Σωματείων τις τελευταίες μέρες. Συνεχίζουμε αποφασιστικά την πάλη μας.  Η οργή να βρει διέξοδο στην οργανωμένη πάλη για υγεία και ασφάλεια στην εργασία και τη ζωή, αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

Δεν μας ξεγελά η υποκριτική στάση της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν αυτή την πολιτική που δολοφονεί το λαό καθημερινά για τα κέρδη! Είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι γιατί με την πολιτική τους, τη λογική κόστους – οφέλους και τη μόνη έγνοια τους τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες είναι συνέχεια των μεγάλων καταστροφών με θύματα από τις πυρκαγιές, από τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες στους χώρους δουλειάς.

Η ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Τετάρτη 15/3, 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Παίρνουμε όλες και όλοι θέση στον αγώνα! Οργανωμένα μέσα από το συνδικάτο, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας της εργασίας και της ζωής μας. Δικαιώματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας με βάση τις δυνατότητες που αναδύονται από την επιστήμη και την τεχνολογία σήμερα! Σταθερή εργασία και ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Παλεύουμε για:

· Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές

· Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

· Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία.

· Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς του κλάδου. Να ελεγχθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις ώστε σε έναν ενδεχόμενο σεισμό να μην θαφτούμε κάτω από συντρίμμια.

· Να συντηρηθούν τα μηχανήματα ώστε να μην γίνονται επικίνδυνα. Να υπάρχει εκπαίδευση μέσα στο χρόνο εργασίας για πρώτες βοήθειες και έκτακτες καταστάσεις.

· Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Την τεράστια κερδοφορία του κλάδου τροφίμων και ποτών την πληρώνουμε ακόμα και με νεκρούς συνάδελφους. Το τελευταίο διάστημα μόνο είχαμε 5 νεκρούς συνάδελφους στις ιχθυοκαλλιέργειες, 6 νεκρούς στην πτηνοτροφία και πολλούς τραυματίες ή με επαγγελματικές ασθένειες. Αυτά τα “εγκλήματα” εργοδοσία και κράτος επιδιώκουν να τα συγκαλύψουν. Στους χώρους δουλειάς επικρατεί εντατικοποίηση της εργασίας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, αδήλωτη εργασία κ.α.

Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε το Συνδικάτο μας, την οργανωμένη συλλογική δράση. Τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε ότι όπου έγινε αυτό, οι εργαζόμενοι είχαν νίκες. Μόνο έτσι, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια τους, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι ο μαζικός, ενωμένος αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3/2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΗ.
Απαιτούμε, να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της κοινοτικής Οδηγίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε η διαχείριση των υδάτινων πόρων που αφορά την έρευνα, την προστασία και τη διασφάλιση της υδατικής επάρκειας σε κάθε διαμέρισμα να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
Ξεκαθαρίζουμε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας. Είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει φτηνά, ποιοτικά και καθολικά τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Πρέπει να ξεριζωθεί η χρήση και αξιοποίηση του νερού με γνώμονα το κέρδος, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.

Καλούμε όλο το λαό, τα συνδικάτα, να δυναμώσουν τον αγώνα για:

· Φτηνό και ποιοτικό νερό και άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με μια ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Να μη διανοηθούν να μετακυλήσουν το ενεργειακό κόστος στα τιμολόγια και σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου.

· Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Άμεσες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

· Με μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας.

· Στελέχωση των βαρδιών με τις απαραίτητες ειδικότητες ώστε να μπει τέλος στην εντατικοποίηση.

· Να σταματήσει η παράδοση κομματιών της λειτουργίας των ΔΕΥΑ στους εργολάβους – επιχειρηματίες.

· Σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης για όλα τα λαϊκά σπίτια.

· Επαρκή χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ με ευθύνη του κράτους. Αντί να χαρίζει δις σε μεγαλοεπιχειρηματίες και στο ΝΑΤΟ, να τα δώσει για τις ανάγκες του λαού.

· Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

· Φθηνό βιομηχανικό τιμολόγιο για το ρεύμα πού καταναλώνεται για τη λειτουργία τον αντλιοστασίων και της λειτουργίας της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.

Την πολιτική της εμπορευματοποίησης, του κόστους – οφέλους την πληρώνουμε πολύ ακριβά. Με νεκρούς στα τρένα, με καταστροφές σε πλημμύρες και φωτιές, με πανάκριβη ενέργεια και νερό, με νεκρούς συναδέλφους στους χώρους δουλειάς.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3/2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΗ.

Γνωρίζουμε ότι αυτά που έχουμε αποκρούσει, αυτά που έχουμε καθυστερήσει από τις αντισυνταξιουχικές αποφάσεις των κυβερνήσεων, αλλά και ό,τι έχουμε κερδίσει το καταφέραμε με τους αγώνες μας, που σήμερα χρειάζεται να δυναμώσουν με την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων. Δεν έχουμε ανάγκη να περιμένουμε από κανέναν σωτήρα να μας σώσει.

Δεν ανεχόμαστε, τον Χειμώνα να πνιγόμαστε, το καλοκαίρι να καιγόμαστε, τα παιδιά και τα εγγόνια μας να χάνουν την ζωή τους από τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να κινδυνεύουν από την έλλειψη αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής προστασίας στα σχολεία.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη δολοφονική πολιτική όλων των Κυβερνήσεων πού για χάρι της κερδοφορίας και της εμπορευματοποίησης των μεταφορών, άφησε να εξελιχθεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

ΟΓΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Η Παγκόσμια ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας,που σημαδεύτηκε φέτος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών , φωτίζει τη σημασία του αγώνα μας σήμερα :να μη σωπάσουμε μπροστά στη μεγάλη θλιψη αλλά να δυναμώσουμε τον αγώνα όχι μόνο για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα ,αλλά και για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι ,οι επιχειρηματικοί όμιλοι ,το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής,να πληρώσουν όλοι δηλαδή οι (μηχανοδηγοι) αυτής της πολιτικής.
Γι αυτό πυκνωνουμε το ορμητικό ποτάμι του αγώνα και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα Σωματεία στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,
θεωρούμε αναγκαίο να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με εσάς που δίνουμε από κοινού, καθημερινά στα σχολεία τη μάχη για τη μόρφωση και την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας, των παιδιών σας.
Γιατί το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, με δεκάδες αγνοούμενους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά, πυροδότησε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη και έδωσε μήνυμα συνέχισης του αγώνα.
Γιατί ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, οι «θάνατοι» δημοσίων αγαθών εξελίσσονται, της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ασφάλισης, του ρεύματος, του νερού…
Γιατί από την πολιτική της απαξίωσης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών δε γλυτώνει ούτε η εκπαίδευση. Σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα και ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων, η δημόσια εκπαίδευση έχει μπει στο στόχαστρο. Προωθείται ένα σχολείο πολύ φτωχό σε υποδομές και περιεχόμενο, εμπορευματοποιημένο, ένα σχολείο ανισοτήτων.
Γιατί απέναντι σε αυτό, εμείς αντιτάσσουμε το σχολείο που πραγματικά όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, έχουμε ανάγκη! Ένα σχολείο, προσανατολισμένο στην ολόπλευρη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.
Γιατί η μόνη απάντηση είναι να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους. Το οφείλουμε στα νεκρά παιδιά, στους γονείς τους. Το οφείλουμε στις ίδιες τις ζωές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμες/οι στον βωμό των κερδών τους.

 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Πέμπτη 16/3.

Για να απαιτήσουμε όλοι μαζί:
 να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
 να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.
Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Συνδικάτα – Σωματεία, Εκπαιδευτικοί, Συνταξιούχοι: Σε απεργιακό κλοιό αύριο η Καλαμάτα
To Top