ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτα Μεσσηνίας: Δώστε λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία

ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ: “ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”

Με βασικά αιτήματα για μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με μόνιμο προσωπικό, με μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας, την πλήρη λειτουργία του Κ.Υ. Καλαμάτας και των υπολοίπων Κ.Υ. του νομού, και την στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων, με σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας, στον τομέα της Υγείας και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία με τμήματα 15 μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών στον τομέα της εκπαίδευσης, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου μαζικά, τα σωματεία και τα συνδικάτα της πόλης, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Επίσης ζήτησαν καμία απόλυση – καμία περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων, να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών και την κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις και για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, απαίτησαν την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Κι όλα αυτά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Παράλληλα από τον Παναγιώτη Κουφαλάκο έγινε κάλεσμα “καταδίκης των φασιστών της ΧΑ”, ενώ ανακοινώθηκαν οι επόμενες δράσεις και συγκεντρώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα στον μήνα που ξεκίνησε.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Γιάννης Λαγογιάννης ήταν ο κεντρικός ομιλητής ενώ προηγήθηκαν ο Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, η Χρύσα Μάλλιου και ο Παναγιώτης Κουφαλάκος .

Σωματείο ειδικευμένων ιατρών Νομού Μεσσηνίας
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας
Συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας
Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας
Σωματείο εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων Ν. Μεσσηνίας
Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας
Συνδικάτο Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας
Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων
Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας
Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας
Πανελλήνιος Σύλλογος συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών
Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας

To Top