ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σκρέκα – Χρυσομάλλη για δασικά, προγράμματα και έργα της Μεσσηνίας

Συνάντηση Μίλτου Χρυσομάλλη και Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, σχετικά με ζητήματα που έχουν ανακύψει στο θέμα των δασικών χαρτών και των δασωμένων αγρών, την εκτός σχεδίου δόμηση – κατηγορία 5 αυθαιρέτων – το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και βέβαια την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων υποδομών της Μεσσηνίας.

Αναφορικά με το θέμα των αναμορφωμένων δασικών χαρτών μετά την ψήφιση του Ν. 4685/2020, μέσω των οποίων θα αντιμετωπίζεται ουσιαστικά και το θέμα των δασωμένων αγρών, που ταλανίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα και βέβαια τη Μεσσηνία, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη ότι η ανάρτηση τους θα πραγματοποιηθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία. Σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση και τα αυθαίρετα της κατηγορίας 5, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως θα υπάρξει σύντομα νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αντιμετωπίζει το θέμα και τόνισε στον βουλευτή ότι θα είναι σε συνεχή επαφή προκειμένου να διαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.
Επιπλέον, ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε από τον Υπουργό να προβλέψει και νέο κύκλο για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με διεύρυνση των κριτηρίων των δικαιούχων. Παράλληλα συζήτησαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν τις εκκρεμότητες των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων υποδομών της Μεσσηνίας, για τις οποίες ο Μεσσήνιος βουλευτής τόνισε στον Υπουργό ότι πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι σημαντικές παρατηρήσεις των δημοτικών συμβουλίων, που εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες.
«Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα μας συνδέουν βαθιά φιλία και κοινοί αγώνες από την εποχή των φοιτητικών μας χρόνων. Οπότε κάθε συνάντησή μας είναι πάντα εποικοδομητική και ουσιαστική ως προς τα αποτελέσματά της. Θα είμαστε σε στενή επαφή και συνεργασία και μαζί με τους υφυπουργούς κ. Ν. Ταγαρά και Γ. Αμυρά, προκειμένου να δώσουμε το συντομότερο δυνατόν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ο Υπουργός είναι βαθύς γνώστης του αντικειμένου του Υπουργείου και είμαι σίγουρος ότι η θητεία του θα είναι απολύτως επιτυχής», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνάντηση Σκρέκα – Χρυσομάλλη για δασικά, προγράμματα και έργα της Μεσσηνίας
To Top