ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση με Πούπουζα θα έχουν αύριο στην Τρίπολη οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μεσσηνίας

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ, ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Ενημερωτική συνάντηση ουσιαστικής συνεργασίας θα έχει το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της Ένωσης Πρόεδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα στο γραφείο του στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Λύρας, μαζί με το ΔΣ ζήτησαν να γίνει αυτή η συνάντηση στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν χτες με την σύσκεψη που έκαναν στο Ιστορικό Δημαρχείο και ζητούν την ενεργοποίηση άμεσα του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν το καλοκαίρι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Το μνημόνιο αυτό έχει μείνει ακόμα στα χαρτιά και προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου κατά της Παραβατικότητας στην Καλαμάτα, μέσα ουσιαστικά από τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία. Παράλληλα, η Ένωση Προέδρων Μεσσηνίας θα ζητήσει ισονομία και αστυνομικούς ελέγχους όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις αλλά και την αύξηση της αστυνομικής δύναμης στη Μεσσηνία, γεγονός που θα βελτιώσει την αστυνόμευση και θα καθησυχάσει τους πολίτες που καθημερινά εκφράζουν την ανησυχία και την ανασφάλειά τους. Το αίτημα αυτό φαίνεται πως θα έχει αίσια έκβαση, μετά την σημερινή αποκάλυψη του Messinialive

Από την άλλη, ο Ταξίαρχος Πούπουζας, ως Μεσσήνιος, γνωρίζει άριστα το θέμα της παραβατικότητας και των προβλημάτων που υπάρχουν στην καθολική πάταξή της και αναμένεται να γίνει μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα πρέπει άμεσα να τελεσφορήσουν τόσο υπηρεσιακά όσο και πρακτικά στην κοινωνία.

Συνάντηση με Πούπουζα θα έχουν αύριο στην Τρίπολη οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μεσσηνίας
To Top