ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Νίκα-Κουβέλη: Επιμένει ο δήμαρχος στη στρατιωτική χρήση του Στρατοπέδου

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος πρότεινε διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπαφλέσσα με κοινό παρανομαστή όμως την εξακολούθηση της χρήσης του για στρατιωτικούς σκοπούς.
Πρότεινε, λοιπόν, είτε να γίνει Κέντρο Επιστράτευσης, είτε να δοθεί στην 120 ΠΕΑ, είτε για κατοικίες των αξιωματικών. Ταυτόχρονα, ζήτησε να δοθεί στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας η Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, που βρίσκεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται αναλυτικά: “Καταρχήν, ο Παναγιώτης Νίκας ζήτησε από το Φώτη Κουβέλη να έλθει στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας η Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, την οποία έφερε η μονάδα κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913). Η συγκεκριμένη Σημαία βρίσκεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Επίσης, σχετικά με το στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, ο Δήμαρχος πρότεινε στον Αναπληρωτή Υπουργό να παραμείνει το στρατόπεδο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για στρατιωτικούς σκοπούς και να χρησιμοποιηθεί είτε ως Κέντρο Επιστράτευσης της Πελοποννήσου, είτε για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ που αναμένεται να αναβαθμισθεί, είτε για κατοικίες αξιωματικών, είτε για όλα μαζί. Φυσικά, ο Δήμος δε θα αποφασίσει, αλλά προτείνει να εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς το πλέον σύγχρονο στρατόπεδο της χώρας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Συνάντηση Νίκα-Κουβέλη: Επιμένει ο δήμαρχος στη στρατιωτική χρήση του Στρατοπέδου
To Top