ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μαντά-Μιχαηλίδου για τα σχολικά γεύματα-“Μαύρα μεσάνυχτα” είχαν στο Υπουργείο Εργασίας για το πρόβλημα

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

“Μαύρα μεσάνυχτα” είχαν στο Υπουργείο Εργασίας για το πρόβλημα με την εξαίρεση 2.150 μαθητών της Καλαμάτας από το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων. Όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδιο για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων είναι το Υπουργείο Εργασίας και όχι το Παιδείας. Έτσι η μέχρι τώρα αλληλογραφία και τα σχετικά αιτήματα διακινούνταν εντός του Υπουργείου Παιδείας και επομένως ουδέποτε έφτασαν στον αρμόδιο αποδέκτη που είναι το Εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Περικλή Μαντά, η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ενημερώθηκε μόλις χθες από τον ίδιο για το πρόβλημα και δεσμεύτηκε στην άμεση επίλυσή του είτε με επέκταση του προγράμματος και στα περσινά σχολεία, ώστε να συμπεριληφθούν και αυτά, “είτε με εσωτερική αναπροσαρμογή του προγράμματος”.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός των σχολικών γευμάτων βρέθηκαν- την τρέχουσα σχολική χρονιά 2.150 μαθητές Δημοτικών της Καλαμάτας που πέρυσι σιτίζονταν κανονικά- λόγω λάθους στην ερμηνεία της εγκυκλίου του Υπουργείου από τη Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, αναφορικά με την επέκταση του προγράμματος και σε άλλα σχολεία.
Για το πρόβλημα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας που είχε προγραμματίσει όμως συνάντηση τη Δευτέρα με τη- μη αρμόδια, όπως τελικά προκύπτει, για το θέμα- Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά η παρέμβαση Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα

Παρέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος με τα σχολικά γεύματα που διατίθενται στα δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε συνάντηση που είχε χθες με την υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην υφυπουργό το ζήτημα που έχει προκύψει στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2019-2020 και πιο συγκεκριμένα, με την εξαίρεση 17 δημοτικών σχολείων και των μαθητών τους από αυτό.

Ειδικότερα, ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την κα Μιχαηλίδου ότι το ζήτημα ανέκυψε διότι εσφαλμένα θεωρήθηκε ότι η επέκταση του προγράμματος έχει δύο σκέλη: αφενός την αυτόματη συνέχιση για τα 17 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν πέρυσι, και αφετέρου την ανάγκη για προσθήκη μόνο των επιπλέον 12 δημοτικών σχολείων που δεν συμμετείχαν πέρυσι. Έτσι για το σχολικό έτος 2019-2020 δηλώθηκαν μόνο τα επιπλέον σχολεία, με αποτέλεσμα μόνον αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ τα 17 που συμμετείχαν πέρυσι, εξαιρέθηκαν. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό σχετικά γρήγορα, ωστόσο δεν δρομολογήθηκε κάποια λύση έως σήμερα, διότι η σχετική ενημέρωση και αλληλογραφία διακινούνταν εντός του υπουργείου Παιδείας, ενώ αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα ήταν το υπουργείο Εργασίας, το οποίο μέχρι χθες δεν είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα.

Από την πλευρά της η κα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την αναλυτική και πλήρη παρουσίαση του ζητήματος και δεσμεύθηκε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, είτε μέσω επέκτασης του προγράμματος και στα υπόλοιπα σχολεία, είτε μέσω εσωτερικής αναπροσαρμογής του προγράμματος και βελτιστοποίησης του τρόπου διάθεσης των γευμάτων.

 

Συνάντηση Μαντά-Μιχαηλίδου για τα σχολικά γεύματα-“Μαύρα μεσάνυχτα” είχαν στο Υπουργείο Εργασίας για το πρόβλημα
To Top