ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Σταϊκούρα: “Koντά στην έναρξη εργασιών για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη αλλά χωρίς την παράκαμψη Πύλου”

Χωρίς σαφείς απαντήσεις έφυγε από τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο βουλευτής έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης όλα τα έργα υποδομών που εκκρεμούν και "καίνε"  τη Μεσσηνία, ωστόσο έλαβε γενικόλογες απαντήσεις χωρίς σαφή χρονοδιαγράμματα, ενώ η οριστική εξαίρεση της παράκαμψης Πύλου από το μεγάλο έργο του αυτοκινητοδρόμου είναι δυσάρεστη εξέλιξη.

Τι αναφέρει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος

Σήμερα, 16/11/2023, επισκέφθηκα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και είχα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα παρουσία και Υπηρεσιακών Παραγόντων, κατά την οποία συζητήσαμε:

-Την έναρξη της κατασκευής, του Οδικού Άξονα Καλαμάτας-Μεθώνης.
-Την πορεία επικαιροποίησης των Μελετών του Οδικού Άξονα Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργος.
-Την διάνοιξη εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας, στο ύψος της Βιομηχανικής ζώνης του Μελιγαλά.
-Την κατασκευή της γέφυρας της Μαυροζούμαινας στην Βαλύρα.
-Το αρδευτικό δίκτυο του Φιλιατρινού φράγματος.
-Τον Αερολιμένα της Καλαμάτας.

Ο κ. Σταϊκούρας, απάντησε:

-Πως βρισκόμαστε σε καλή πορεία και κοντά στην έναρξη των εργασιών εκτέλεσης του Οδικού Άξονα Καλαμάτας-Μεθώνης, όπως έχει καθοριστεί στη Σύμβαση που υπεγράφη, χωρίς να περιλαμβάνει την Παράκαμψη της Πύλου, διότι θα ανέβαζε το κόστος και θα προέκυπταν μακροχρόνια προβλήματα περιβαλλοντικά αλλά και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

-Μέχρι το τέλος του 2023, θα τελειώσουν οι επικαιροποιήσεις των Μελετών για τον Άξονα Τσακώνα-Πύργος και θα υποβληθούν στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, για έγκριση, σύμφωνα με αυτά που προβλέπει, η απόφαση του ΣτΕ. Στη συνέχεια, αφού προκύψει το πιθανό κόστος κατασκευής του Άξονα, θα αναζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης, πιθανόν και με παραχώρηση.

-Για την διάνοιξη της Εξόδου Μελιγαλά, αφού υπάρχει και η δέσμευση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, συνέχεια της οποίας είναι η σημερινή, θα υπάρξει σχετική απόφαση.

-Για την κατασκευή της Γέφυρας στη Βαλύρα, για την οποία είναι έτοιμη η σχετική Μελέτη, επίσης το Υπουργείο θα αποφασίσει τις ενέργειές του.

-Για το Φιλιατρινό Φράγμα θα γίνει σύντομα η κήρυξη των απαλλοτριώσεων και το Α΄Εξάμηνο του 2024 θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης των δικτύων.

-Για τον Αερολιμένα της Καλαμάτας, υπάρχει πολιτική βούληση και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την παραχώρηση.

Ευχαρίστησα τον κ. Σταϊκούρα και τα στελέχη του Υπουργείου, για την εξαιρετική συνεργασία και συζήτηση.

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Σταϊκούρα: “Koντά στην έναρξη εργασιών για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη αλλά χωρίς την παράκαμψη Πύλου”
To Top