Τουρισμός

Συνάντηση φορέων του Τουρισμού ώστε “να μπουν οι βάσεις να γίνει η Μεσσηνία τουριστικός προορισμός”

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στον τουρισμό.

Το προεξέχον ζήτημα ήταν η συμφωνία για την καθιέρωση τακτικής συνάντησης και επικοινωνίας των φορέων, ώστε να τίθενται επί τάπητος τα θέματα τουρισμού της περιοχής μας για να υπάρχει πιο αποτελεσματικός συντονισμός. Οι συναντήσεις αποφασίστηκε να γίνονται κάτω από την ομπρέλα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας όπου θα είναι ο φυσικός χώρος των συσκέψεων.
Στόχευση είναι να επισημαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ζητήματα αιχμής του τουριστικού κλάδου και να μπορέσουν να μπουν οι βάσεις ώστε να γίνει η Μεσσηνία τουριστικός προορισμός. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

• Το θέμα του αεροδρομίου

Τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους πως απαιτούνται στοχευμένες ενέργειες που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση περισσότερων πτήσεων καθώς και παρεμβάσεις βελτίωσης- παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου- στο θέμα των εγκαταστάσεων, ώστε να είναι λειτουργικές και οι τουρίστες να έχουν τη δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης.

Το νέο σχέδιο νόμου και το ζήτημα της παραχώρησης του αιγιαλού, σε καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις και ο κίνδυνος που ενέχει να τεθούν οι παραλίες σε πλειστηριασμό με αποτέλεσμα να προκύψει απαγορευτικό τίμημα που θα διαμορφώνει τις τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών σε μη προσιτά και ανταγωνιστικά επίπεδα.

• Θα επιδιωχθεί η άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ενίσχυση των τουριστικών ροών.

• Η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας καθώς και με όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας με στόχο την αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή.

• Η υποβολή προτάσεων το προσεχές διάστημα με στόχο τη δημιουργία διευρυμένου φορέα προώθησης και διαχείρισης προορισμού, στον οποίο θα συμμετέχουν και ιδιώτες.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Συνάντηση φορέων του Τουρισμού ώστε “να μπουν οι βάσεις να γίνει η Μεσσηνία τουριστικός προορισμός”
To Top