ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χρυσομάλλη με Σταμπουλίδη για τις λαϊκές αγορές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ζήτημα των λαϊκών αγορών και των μισθωτηρίων συμβολαίων των επιχειρήσεων απασχόλησε τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, από κοινού με τους βουλευτές Δωδεκανήσων Γιάννη Παππά, Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη και Πιερίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκο.
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης και οι άλλοι βουλευτές έθεσαν το ζήτημα της ολικής αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο (λαϊκές αγορές, πλανόδιοι και κυριακάτικες αγορές), ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα το σύνολο των παραγωγών και επαγγελματιών που απασχολούνται σε αυτό, καθώς και της τροποποίησης του υφιστάμενου πλαισίου του 2017 στο ενδιάμεσο διάστημα, σύμφωνα με όσα έχουν ζητήσει οι απασχολούμενοι στο υπαίθριο εμπόριο.
Επιπλέον, ετέθη από τους βουλευτές το θέμα της ρύθμισης με θεσμικό τρόπο της παράτασης των μισθωτηρίων συμβολαίων επιχειρήσεων, τα οποία λήγουν εν μέσω της πανδημίας.
Οι βουλευτές ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα αυτά να παραταθούν με νομοθετική ρύθμιση καθ’ όλη τη διάρκεια της ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου υπάρχουν διαφορές ως προς το μίσθωμα ή ο μισθωτής έχει χαρακτηριστεί ως κακοπληρωτής.
Ο κ. Σταμπουλίδης ενημέρωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη και τους άλλους βουλευτές ότι τόσο το θέμα της αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο όσο και η παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων για όσο καιρό ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας πρόκειται να αντιμετωπιστούν νομοθετικά στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.
«Είχα την ευκαιρία μαζί με τους συναδέλφους μου να ενημερώσουμε τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη τόσο για την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο εν γένει, όσο και για την ανάγκη προστασίας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσα από την θεσμική παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων. Όπως μας διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας πολύ σύντομα και τα δύο θέματα θα αντιμετωπιστούν νομοθετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο πλευρό της επιχειρηματικότητας και ειδικά της μικρομεσαίας, σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνάντηση Χρυσομάλλη με Σταμπουλίδη για τις λαϊκές αγορές
To Top