ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνάντηση Χρυσομάλλη-Γεωργαντά: Το Σεπτέμβριο η δημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με βασικό θέμα την πορεία της κατασκευής των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος, αλλά και άλλα θέματα ενδιαφέροντος του πρωτογενούς τομέα στη Μεσσηνία. Στη συνάντησε συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρείχαν ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας στο Μίλτο Χρυσομάλλη, ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες κτηματογράφησης, συμπεριλαμβανομένης και μιας νέας εδαφικής ζώνης που είχε ζητηθεί, για την επέκταση των δικτύων. Πλέον, ο φάκελος του έργου έχει δοθεί σε ανεξάρτητο τεχνικό σύμβουλο, προκειμένου να ετοιμαστούν οι σχετικές προδιαγραφές και τα τεύχη δημοπράτησης, με στόχο ο διαγωνισμός υλοποίησης του έργου να προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 και σύντομα να αρχίσει να υλοποιείται το έργο και να ωφεληθεί ο κάμπος υψηλής παραγωγικότητας της Τριφυλίας από τον ταμιευτήρα του Φιλιατρινού Φράγματος.

Παράλληλα, ο Μίλτος Χρυσομάλλης ενημέρωσε τον Υπουργό για το ζήτημα των αλλοδαπών εργατών γης που απασχολεί έντονα τους Μεσσήνιους αγρότες. Πλέον με τις τροποποιήσεις, που έχουν ψηφιστεί από το 2021, για την αυστηροποίηση του πλαισίου παραμονής τους η χώρα μας δεν προσελκύει αλλοδαπούς εργάτες γης, οι οποίοι πλέον προτιμούν την Ιταλία και την Ισπανία, χώρες οι οποίες προσφέρουν περισσότερα προνόμια στους εποχικούς εργάτες.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής περιέγραψε στον Υπουργό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Μεσσηνίας στην εύρεση εργατικών χεριών και ζήτησε την αντιμετώπιση του προβλήματος με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και προς όφελος της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη πως βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνάντηση Χρυσομάλλη-Γεωργαντά: Το Σεπτέμβριο η δημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος
To Top