ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χαρίτση με Καραμανλή: Επί τάπητος Καλαμάτα-Ριζόμυλος και αναβάθμιση Αεροδρομίου

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χαρίτση και διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκε το θέμα του έργου κατασκευής και αναβάθμισης του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος– Μεθώνη. Οι κ.κ. Χαρίτσης και Καραμανλής συμφώνησαν ως προς τη στρατηγική σημασία του έργου για τη Μεσσηνία και την ανάγκη υλοποίησής του χωρίς καμία χρονοτριβή.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προς επιβεβαίωση της συμφωνίας που είχε συνάψει με αυτήν ως αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με το δημόσιο σκέλος χρηματοδότησης του έργου, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Καραμανλής, αναγνώρισε την πολύ σημαντική πρόοδο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην πραγματοποίηση του πιο σημαντικού οδικού άξονα της Δυτικής Πελοποννήσου και εγγυήθηκε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα επιληφθεί την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων ώστε ο σχεδιασμός του έργου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν.

Μεταξύ του Υπουργού και του βουλευτή Μεσσηνίας συζητήθηκε επίσης το θέμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Και εκεί υπήρξε μία κοινή προσέγγιση ως προς την ανάγκη η αναβάθμιση του αεροδρομίου να προχωρήσει αυτοτελώς και όχι σε συνάρτηση με τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να υποστηριχθεί η αλματώδης ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Μεσσηνίας.

Συνάντηση Χαρίτση με Καραμανλή: Επί τάπητος Καλαμάτα-Ριζόμυλος και αναβάθμιση Αεροδρομίου
To Top