ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χαρίτση με Εμπορικούς Συλλόγους Μεσσηνίας και τους επαγγελματίες Εστίασης Καλαμάτας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Tι αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης:

«Σύσκεψη εργασίας απόψε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τους εμπορικούς συλλόγους της Μεσσηνίας και τον σύλλογο καταστημάτων εστίασης Καλαμάτας.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν την αγωνία τους – Μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα οι επόμενοι μήνες προμηνύονται εξαιρετικά δύσκολοι.

Κατέθεσα Ερώτηση που συνυπογράφεται από 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που απειλούνται πια με λουκέτο.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μετακυλίει τις ευθύνες της και το πολιτικό κόστος σε επιχειρήσεις που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Ανάγκη για στήριξη – Οι Επιστρεπτέες έχουν ήδη αναλωθεί για τις τρέχουσες υποχρεώσεις, η πληρωμή τους επίκειται και οι λογαριασμοί τρέχουν

Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις εκρηκτικές ανατιμήσεις, ειδικά στην ενέργεια.

ΣΥΡΙΖΑ ➠αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, ειδικά στην ενέργεια

στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ενεργοβόρου βιομηχανίας

μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα – την καταθέσαμε στη Βουλή ως πρόταση νόμου και η κυβέρνηση την απέρριψε»

XAΡΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΕΡΙ “ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ” ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

“Χτες υπεύθυνοι για τη μετάδοση του κορονοϊού, σήμερα “αχάριστοι” κατά τον Υπουργό Ανάπτυξης. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους κοινωνικούς φορείς σαν εσωτερικούς εχθρούς ή κακομαθημένα παιδιά. Ακόμα χειρότερα, επιχειρεί να στρέψει τον ένα κλάδο απέναντι στον άλλο. Είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της πανδημίας και οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης. Η εστίαση, όπως και το λιανεμπόριο, διεκδικούν το αυτονόητο: να μείνουν όρθιοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Έχουν την απόλυτη στήριξη μας”.

Συνάντηση Χαρίτση με Εμπορικούς Συλλόγους Μεσσηνίας και τους επαγγελματίες Εστίασης Καλαμάτας
To Top