Επιχειρείν

Συναγερμός για τα υπαίθρια πάρτι: Έρχονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ και σφράγιση καταστήματος

Τα αυτοσχέδια πάρτι σε Αγία Παρασκευή στην Αθήνα και στη συνοικία Παλαιών στον Βόλο έχουν σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές υπό τον φόβο επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων του κορονοϊού, αφού ο συνωστισμός ευνοεί τη μετάδοση και διασπορά του.
Σε αρχικό στάδιο να έγιναν αυστηρές συστάσεις μετά την παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι πολίτες, που περίμεναν έξω από τα μαγαζιά με πρόσχημα το take away ποτό, ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα, το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ενώ θα επιβάλλεται και σφράγισμα του καταστήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής και πρόστιμα των 150 ευρώ σε πολίτες που δεν τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις έξω από αυτά.

Το στίγμα για την αυστηρότητα των μέτρων αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Η εικόνα καφέ-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις, και ειδικά στην Περιφέρεια, να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες-πολίτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης και χωρίς να αισθάνονται ότι συμβαίνει το παραμικρό, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλει βάναυσα όλους μας.

Προσβάλλει όλους εκείνους που καθολικά, με απίστευτη πειθαρχία κινήθηκαν χθες και μετακινήθηκαν και σήμερα, τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Προσβάλλει όλους εκείνους που δίνουμε καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή, με μοναδικό γνώμονα πώς δεν θα επιτρέψουμε την εξάπλωση της νόσου και πώς θα προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας των ευπαθών ομάδων, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που πραγματικά κινδυνεύουν. Προσβάλλει τη νοημοσύνη και προκαλεί τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών στο χώρο τις εστίασης, που με υπομονή και καρτερικότητα ακολουθούν τις οδηγίες και παρά την τεράστια οικονομική και όχι μόνο πίεση, αντιλαμβάνονται τη στρατηγική μας και με περισσή ευθύνη περιμένουν την άρση της απαγόρευσης.

Ως εκ τούτου, απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όσους κατάφωρα παίζουν με τη Δημόσια Υγεία και ξεκαθαρίζω ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλει ότι λέει η άδειά τους. Δηλαδή, να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από το χώρο και όχι να παραμείνουν μέσα ή έξω από αυτόν.

“Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα καφέ-μπαρ, δεν επιτρέπεται. Όπως επίσης δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών. Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός έξω από καφέ-μπαρ, με το πρόσχημα της take away διάθεσης ποτών, απλά απαγορεύεται”

Καλούμε όλους να συμμορφωθούν και τονίζω απερίφραστα ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς την κατεύθυνση διαφύλαξης Δημόσιας Υγείας και εφαρμογής των νόμων και για αυτήν την περίπτωση. Για τους παραβάτες υπενθυμίζω ότι υπάρχει πρόστιμο και για τις επιχειρήσεις υπάρχουν, πέραν του προστίμου, και διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους.

“Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα. Είναι κρίμα πάλι κάποιοι λίγοι, να παίζουν με την προσπάθεια των πολλών”

Ο ιός είναι εδώ, ανάμεσά μας και αν κάποιοι αδιαφορούν και για τον ιό και για τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν, η ελληνική Πολιτεία, το Κράτος θα πρέπει να πάρει μέτρα”.

Συναγερμός για τα υπαίθρια πάρτι: Έρχονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ και σφράγιση καταστήματος
To Top