ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός σε δημοτικό σχολείο στην Ξάνθη – Μαθήτρια θετική στον κορονοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στο 7ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, καθώς το πρωί της Δευτέρας ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι πως μια μαθήτρια, η οποία πραγματοποίησε προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ξάνθης», το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό ενώ η τάξη της μαθήτριας κλείνει προληπτικά.

Την ίδια ώρα, έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών που είναι συμμαθητές με την ασθενή, ώστε να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Την ίδια ώρα στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη που βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό από τις Αρχές, τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται μία πτώση στη διασπορά, με τους ειδικούς να ευελπιστούν πως θα διατηρηθεί και πως τα μέτρα της απομόνωσης αποδίδουν.

Επτά κρούσματα στην Παραμυθιά – Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι επτά κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανακοινώθηκαν χθες από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

 

Συναγερμός σε δημοτικό σχολείο στην Ξάνθη – Μαθήτρια θετική στον κορονοϊό
To Top