ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβασιούχος μαχαίρωσε τον Δήμαρχο Ελευσίνας!

Επίθεση με μαχαίρι μέσα στο Δημαρχείο Ελευσίνας από συμβασιούχο υπάλληλο του δήμου μετά από λεκτική αντιπαράθεση. Εντοπίστηκε περίπου μία ώρα μετά την αιματηρή επίθεση ο δράστης σε καφετέρια και συνελήφθη. Έληγε η σύμβασή του σε έναν μήνα

O Δήμαρχος Ελευσίνας

Αιματηρή επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι, εντός του γραφείου του Δημάρχου, με δράστη έναν 35χρονο συμβασιούχο υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, η σύμβαση του οποίου λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και δεν θα ανανεωνόταν.

Ο δράστης πήγε στο γραφείο του Δημάρχου όπου ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα, ο συμβασιούχος να τραβήξει μαχαίρι και να χτυπήσει με αυτό, δύο φορές στον δεξί μηρό, τον Δήμαρχο.
Στο Δημαρχείο επικράτησε πανδαιμόνιο, ενώ αμέσως μετά της πράξη του ο 35χρονος τράπηκε σε φυγή.
Ο Δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στην περιοχή ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις από την Αστυνομία, καθώς ήταν γνωστά τα στοιχεία του δράστη στις Αρχές και 50 λεπτά μετά εντοπίστηκε σε καφετέρια της Ελευσίνας, επί της οδού Παπαγιάννη 47, όπου και συνελήφθη, ενώ μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.
Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε πως ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική και φέρεται την τελευταία χρονική περίοδο να είχε πάψει να λαμβάνει την φαρμακευτική του αγωγή, με αποτέλεσμα φαίνεται όλα αυτά να επιδεινώσουν την κατάσταση συν του γεγονότος ότι έληγε η σύμβασή του.
Σημειώνεται ότι ο δράστης φεύγοντας από το δημαρχείο και πριν πάει στην καφετέρια όπου συνελήφθη, πέταξε το μαχαίρι στους κάδους που βρίσκονται στις γραμμές του τρένου.

“Δεν είναι απολυμένος, έχει ενεργή 8μηνη σύμβαση και είναι χειριστής στον Δήμο”, είπε για τον δράστη του μαχαιρώματος η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, Δέσποινα Οικονόμου. “Δεν γνωρίζουμε να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Εγώ η ίδια σαν υπεύθυνη του τμήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού θα το ήξερα. Είναι υπάλληλος του Δήμου. Ίσως είχε ξανασυναντηθεί με τον Δήμαρχο όπως όλοι οι υπάλληλοι” συμπλήρωσε η κ. Οικονομου.
“Υπήρχε πολύ αίμα, ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο όπου υποβάλλεται σε επέμβαση. Η πορεία της υγείας του είναι καλή. Δεν νομίζω να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα” είπε αναφορικά με τον δήμαρχο Ελευσίνας.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του, καταδικάζει την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

O ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.
Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».
Την επίθεση καταδίκασε εκ μέρους της ΝΔ ο τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης:
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, στο πρόσωπο του οποίου τραυματίστηκε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.
Τέτοιες πράξεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Δήμαρχο και καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε: “O Γιώργος Τσουκαλάς, ένας άξιος Δήμαρχος, δέχθηκε σήμερα επίθεση στο γραφείο του. Η καταδίκη αυτής της εγκληματικής ενέργειας είναι αυτονόητη για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Εκφράζουμε στο Δήμαρχο Ελευσίνας τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του.”

Συμβασιούχος μαχαίρωσε τον Δήμαρχο Ελευσίνας!
To Top