Υγεία

Σύμπραξη Ιατρικού-Οδοντιατρικού-Φαρμακευτικού Συλλόγου για την επίλυση προβλημάτων δημόσιας υγείας

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔHΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΤΟ DENTAL PASS ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η ισχύς εν τη ενώσει ήταν το κοινό μήνυμα που έστειλαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ο Πρόεδρός του Δημήτρης Τζωρτζίνης, η Πρόεδρος των Οδοντιάτρων Γεωργία Θεοδωροπούλου και των Φαρμαμακοποιών Μεσσηνίας Νίκος Ματθιόπουλος για το θέμα των ελλείψεων συγκεκριμένων φαρμάκων και των προβλημάτων που έχουν επιφέρει στο έργο τους και στην περίθαλψη των ασθενών.

Ο κ.Τζωρτζίνης είπε πως εγκαινιάζεται ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους για καλύτερη συνεργασία, επικοινωνία με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Μεσσήνιο πολίτη, αφού η δημόσια υγεία χωλαίνει.

Η κ.Θεοδωροπούλου είπε πως η σύμπραξη αυτή των επιστημονικών συλλόγων είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να αναδειχθούν προβλήματα που υπάρχουν και να προωθηθούν λύσεις για την δημόσια υγεία.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νίκος Ματθιόπουλος τόνισε πως η κατάσταση με τις ελλείψεις έχει κάπως ομαλοποιηθεί και γίνονται μικρά βήματα για την εξομάλυνση του θέματος και ζήτησε να υπάρχει έλεγχος από τον ΕΟΦ και το Υπουργείο Υγείας στην διακίνηση και το στοκ των φαρμάκων. Παράλληλα είπε πως το πρωτόκολλο αυτό της συνεργασίας περιλαμβάνει και μηνιαίες δράσεις από κοινού.

To Top