ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμορία έκλεβε περίπτερα σε Μεσσηνία, Ηλεία και Κορινθία

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ Η ΔΡΑΣΗ 4 ΑΤΟΜΩΝ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ- ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε περίπτερα στη Μεσσηνία, στην Κορινθία και στην Ηλεία

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα και αναζητούνται άλλοι δύο, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα και προϊόντα καπνού, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 49.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας, Γαργαλιάνων, Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και Ζαχάρως, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε περίπτερα, σε Μεσσηνία, Κορινθία και Ηλεία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (4.8.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, ένας 28χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

ANAZHTOYNTAI AΛΛΟΙ ΔΥΟ-Ο ΕΝΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, έναν 27χρονο και έναν ανήλικο, που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που προέκυψε ως αποτέλεσμα της άρτιας και αγαστής συνεργασίας των παραπάνω αστυνομικών υπηρεσιών, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον μήνα Μάιο 2017, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε περίπτερα.

Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.5.2017 έως και την 4.8.2017 και κατά τις βραδινές ώρες, διέπραξαν συνολικά 5 περιπτώσεις κλοπών σε περίπτερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, στην Κόρινθο, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και στη Ζαχάρω Ηλείας, αντίστοιχα, καθώς και 2 περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε περίπτερα, στην Κυπαρισσία και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αντίστοιχα.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα και προϊόντα καπνού, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 49.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, στη κατοχή του 28χρονου και του 25χρονου, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, οποίος του παρέπεμψε στον Ανακριτή Κυπαρισσίας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.

Συμμορία έκλεβε περίπτερα σε Μεσσηνία, Ηλεία και Κορινθία
To Top