Χορός

Σύλλογος ΞΕΝΙΑ: Συνεχίζονται οι εγγραφές – 10/9 η έναρξη των παραδοσιακών χορών

Μία νέα χορευτική χρονιά ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και ο Σύλλογος Αθλητικού χορού Καλαμάτας Ξενία σας περιμένει για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα που θα ισχύει για την τρέχουσα σεζόν, με τα μαθήματα να ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στα τμήματα ενηλίκων και παιδιών παραδοσιακών και Λάτιν χορών.

Την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα τμήματα αρχαρίων ενηλίκων και παιδιών παραδοσιακών και latin χορών και τμήματα Tumbao.

Το Tumbao προέρχεται από τη Βενεζουέλα και είναι ένα μίγμα χορού και γυμναστικής που είναι πολύ διασκεδαστικό.

Η λέξη σημαίνει ρυθμός, κίνηση και θεωρείται ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του Tumbao που εκφράζεται στο περπάτημά του και γενικά στον τρόπο με τον οποίο κινείται. Πρόκειται για έναν συνδυασμό αεροβικών κινήσεων με τεχνικές χορού που βοηθούν στο σώμα να εκφραστεί. Οι χορογραφίες έχουν τα βασικά βήματα λάτιν χορών (salsa, bachata, merenque, reggaeton) σε συνδυασμό με αερόβια κίνηση.

Όσο για τα οφέλη του ως μορφή άσκησης; Το Tumbao είναι μια μορφή έντονης αεροβικής άσκησης, που σημαίνει ότι αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, επιταχύνοντας το μεταβολισμό, ενώ γυμνάζει με έναν πολύ ευχάριστο και εκτονωτικό τρόπο όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.
Σε ένα μάθημα διάρκειας περίπου 60 λεπτών, καίμε γύρω στις 650 θερμίδες!
Αλλά, το πιο βασικό, όπως διαπιστώνουν όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν, είναι ότι όλοι φεύγουν από την αίθουσα με πολύ καλή διάθεση.
Επίσης, εξασφαλίζει χαλάρωση από το στρες και καλύτερο ύπνο.

Tο μήνυμα της σχολής Ξενία είναι ότι “σας περιμένουμε και φέτος κοντά μας σε χορούς κυκλωτικούς και άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς”!

Οι εγκαταστάσεις του συλλόγου Αθλητικού χορού Καλαμάτας ΞΕΝΙΑ βρίσκονται στην οδό Μαυρομιχάλη 32 ενώ πληροφορίες Μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο 2721093903.

Σύλλογος ΞΕΝΙΑ: Συνεχίζονται οι εγγραφές – 10/9 η έναρξη των παραδοσιακών χορών
To Top