ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Παράπονα για την αντιμετώπιση τους από τη Δημοτική Αστυνομία

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας θέλει να εκφράσει δημόσια το παράπονο του για την αντιμετώπιση του κλάδου μας από την Δημοτική Αστυνομία. Δεκάδες συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν στο Σύλλογο την τελευταία εβδομάδα για την απαίτηση της Δημοτικής Αστυνομίας προς τους επιχειρηματίες να επιδείξουν άδειες κοινοχρήστων χώρων για το 2021 σε επιχειρήσεις που παρέμεναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του έτους. Η Δημοτική Αστυνομία οφείλει να ενημερώνεται από το Δήμο και να γνωρίζει ότι εκκρεμούν ακόμη αποφάσεις με έκπτωση για τις άδειες μας από το 2020 και αναμένουμε τις εκπτώσεις για το 2021.

“Οι επιχειρήσεις μας δεν αντέχουν να πληρώνουν προκαταβολικά μισθώματα δίχως να γνωρίζουν το διάστημα που θα χρησιμοποιήσουν τους χώρους. Δεν δύναται να ζητούνται μισθώματα χωρίς να έχουν βγει οι κανονιστικές”

Στα αιτήματα μας με το Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο ειπώθηκαν όλα και μας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον κλάδο μας. Μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας. Παρακαλούμε ενημερώστε μας όταν αποφασίσετε οριστικά τι θα ισχύσει για τις μισθώσεις μας για να ενημερώσουμε και εμείς τις επιχειρήσεις μας για να προβούν σε τακτοποίηση.

Με εκτίμηση και σεβασμό σας ενημερώνουμε ότι είμαστε κλειστοί από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάϊο του 2021 δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε προκαταβολικά. Ζητούμε την κατανόηση σας και είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσετε.

“Το αίτημα μας είναι δίκαιο και το επαναλαμβάνουμε με σθένος θέλουμε πλήρη απαλλαγή μισθωμάτων για όλο το διάστημα που είμαστε κλειστοί και μειωμένο κατά 40% για το υπόλοιπο διάστημα όπως ορίζει το κράτος για τις πληττόμενες επιχειρήσεις”

Μας έχετε εκφράσει κατ’ επανάληψη την στήριξη σας τόσο δημόσια όσο και κατ’ ιδίαν. Είναι η ώρα να γίνει πράξη”.

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Παράπονα για την αντιμετώπιση τους από τη Δημοτική Αστυνομία
To Top