Επιχειρείν

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Ας παραδώσει τα κλειδιά του υπουργείου του ο Άδωνις σε εμάς!

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Δυναμική παρέμβαση κάνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας κατά της τοποθέτησης του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του για την εστίαση και τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών για το παρατεταμένο lockdown. Μιλώντας βέβαια σήμερα στον ΑΝΤΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι η χθεσινή του απάντηση ότι όποιος εστιάτορας θέλει να του παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του, ευχαρίστως θα τα έπαιρνε, αποτελούσε «μια λεκτική υπερβολή απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:
“O υπουργός κ. Γεωργιάδης προέβη σε μια ατυχή δήλωση, όλοι μας έχουμε «άστοχες» στιγμές στην επαγγελματική αλλά και την προσωπική μας ζωή. Το φυσιολογικό είναι όταν συνειδητοποιούμε το λάθος μας να προβαίνουμε σε διόρθωση. Αναμένουμε λοιπόν από τον κ. υπουργό να διορθώσει αν κατάλαβε ότι έσφαλε με τον τρόπο που μίλησε και αντιμετώπισε έναν ολόκληρο κλάδο.
Η διαμαρτυρία των επιχειρηματιών της εστίασης έχει συμβολικό και πολιτισμένο χαρακτήρα. Δεν επιδιώξαμε ποτέ να κλείσουμε την Αθήνα και να δημιουργήσουμε χάος και πρόβλημα στην κυβέρνηση. Απλά με όμορφο και πολιτισμένο τρόπο εκφράζουμε την πικρία μας και την αγανάκτησή μας για την κατάσταση την οποία βιώνουμε. Οι επιχειρηματίες της εστίασης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της πανδημίας θυσιάζοντας κόπους και αγώνες μιας ζωής. Ο πόλεμος θα έχει θύματα, το γνωρίζουμε. Όπλα χρειαζόμαστε να πολεμήσουμε. Όπλα ζητήσαμε, τίποτα άλλο!

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη. Η δήλωσή του χαρακτηρίζεται από εμάς ως μηδενιστική, απαξιωτική και διχαστική”.

Αν λοιπόν η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης είναι αυτή που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης, τότε μας θλίβει ιδιαίτερα και μεγαλώνει την ανασφάλειά μας για το αύριο. Δηλώσεις όπως αυτή μεγεθύνουν τα προβλήματα και δεν βοηθούν στη λύση τους. Η απάντησή μας στη δήλωση του κ. Γεωργιάδη θα μπορούσε να είναι το ίδιο μηδενιστική και απαξιωτική όπως η δική του.

“Αν ένας υπουργός όπως ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη κατάσταση με σύνεση και λογική, ας παραδώσει τα κλειδιά του υπουργείου του σε εμάς. Ευχαρίστως τα παραλαμβάνουμε και να είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα

 

Γεωργιάδης: ΕΣΠΑ μόνο για την εστίαση

Πάντως σήμερα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «είναι 100% με τους επαγγελματίες» και ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που πήραν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον κ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Ας παραδώσει τα κλειδιά του υπουργείου του ο Άδωνις σε εμάς!
To Top