Επιχειρείν

Σύλλογος Kαταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Δεύτερη συνάντηση με επιχειρήσεις catering και κοινωνικών εκδηλώσεων

“Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μαζικών εκδηλώσεων. Επιχειρήσεις catering, Κτήματα, χώροι εκδηλώσεων, φωτογράφοι, dj. Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 18.1.24.
Ενημερώθηκαν όλοι για την αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας και των ποινών. Υπήρξε ταύτιση απόψεων από το σύνολο των κλάδων για κοινή πολιτική ώστε να αποφευχθούν πολιτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Θα υπάρξει νομική και γραμματειακή υποστήριξη όπου απαιτείται ώστε να είναι όλοι σύννομοι”, επισημαίνεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκο Μαλαπέτσα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες catering και φιλοξενίας κοινωνικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση εργασίας στα γραφεία της ΟΕΒΕ Μεσσηνίας την Πέμπτη 8/2/2024. Είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των επαγγελματιών φωτογράφων και Dj.

Τη λεπτομερή ενημέρωση γύρω από το νομοθετικό πλαίσιο για τα εργασιακά, τα νέα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και την προαναγγελθείσα αυστηρή αντιμετώπιση σε περίπτωση μη τήρησής τους ανέπτυξε ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών και εστίασης Καλαμάτας Μαλαπέτσας Νικόλαος. Τη νομική ενημέρωση ανέλαβε ο επίσης προσκεκλημένος στη συνάντηση δικηγόρος Περικλής Ξηρογιάννης. Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ομόφωνα αποφασίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων η πρόθεση τήρησης της νομιμότητας. Παράλληλα ανατέθηκε στον δικηγόρο η σύνταξη πρότυπου συμφωνητικού που θα συνάπτει η κάθε επιχείρηση με τον πελάτη της.

Οι όροι που θα αφορούν στο ωράριο λειτουργίας αλλά και στις συμβατικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των συντελεστών μιας εκδήλωσης θα είναι κοινοί για όλους, η κάθε επιχείρηση όμως θα μπορεί να το προσαρμόζει κατά τα άλλα στα δικά της δεδομένα. Τέλος εκφράστηκε η επιθυμία σεβασμού και αλληλεγγύης των επιχειρηματιών μεταξύ τους με σκοπό την αναβάθμιση του κλάδου τους.

Σύλλογος Kαταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Δεύτερη συνάντηση με επιχειρήσεις catering και κοινωνικών εκδηλώσεων
To Top