Υγεία

Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας: Ενημερωτική δράση και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου την Τρίτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης

14η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023– ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η 14η Νοεμβρίου η οποία ορίστηκε το 1991 από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, αποτελεί πλέον μια εξαιρετικά οργανωμένη εκστρατεία κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2023 έχει ως κεντρικό θέμα:
«Πρόσβαση στη Φροντίδα για το Διαβήτη – Αν όχι τώρα, Πότε;»

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ:

ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα άτομα που ζουν με διαβήτη, διασφαλίζοντας συνεχή πρόσβαση στην εκπαίδευση, στα φάρμακα και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την καλή διαχείριση της πάθησης και ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ πολιτικές για την πρόληψη του διαβήτη και την έγκαιρη διάγνωση.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας δηλώνει παρών και είναι πρόθυμος να συμβάλλει και να υποστηρίξει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων μας με διαβήτη, οι οποίες θα έχουν ευεργετικά οφέλη τόσο στους ίδιους και την κοινωνία όσο και στο Σύστημα Υγείας!

Στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου 2023 και με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών της Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία” σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης θα πραγματοποιήσει και φέτος δράση ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με τίτλο:
«ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ»

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14/11/2023 στην πλατεία της Μεσσήνης και ώρα 10:00-12:00 θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.

Στα μπλε θα φωταγωγηθεί το ιστορικό ρολόι της Μεσσήνης

Στη συνέχεια και ώρα 18:00-20:00 θα φωταγωγηθεί το ιστορικό ρολόι με χρώμα μπλε, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και εκπρόσωποι των φορέων της Νομού ενώ οι επαγγελματίες υγείας θα μεταφέρουν το μήνυμά τους για τον Διαβήτη και τον φετινό εορτασμό. Παράλληλα θα συνεχίσουν οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από τις νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διανεμηθούν έντυπα και ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες του θα διασκεδάσουν τα παιδιά με διαδραστικά παιχνίδια, happenings και facepainting, μεταφέροντας το μήνυμα του διαβήτη με έναν διαφορετικό τρόπο.
Την εν λόγω δράση θα πλαισιώσουν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης σχηματίζοντας το μπλε κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη ως απάντηση στην πανδημία της νόσου.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα: της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου , της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας/Διαβητολογικό Ιατρείο, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραίστικού Συλλόγου Μεσσήνης και της εταιρείας Medtrust/wellion.

Καλούμε, τους γονείς και τα παιδιά, τα άτομα με διαβήτη, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς και όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

Η συμμετοχή όλων σας θα είναι σημαντική βοήθεια στη μάχη κατά του διαβήτη!

Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας: Ενημερωτική δράση και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου την Τρίτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
To Top