ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 55χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στον Δήμο Μεσσήνης-Ρεκόρ ανομβρίας στη Μεσσηνία

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Συνελήφθη χθες, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας άνδρας 55 ετών, αγρότης, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε δασική έκταση, στην Τ.Κ. Μυρτοποταμιάς του δήμου  Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Εισαγγελέας.

ΡΕΚΟΡ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ 

Σύμφωνα με πληροφορίες, και λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, η Πυροσβεστική Καλαμάτας το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου έχει κατασβέσει σχεδόν 200 παρόμοιες περιπτώσεις. Το πρόβλημα προκαλείται καθώς ο κόσμος κυρίως των αγροτικών περιοχών λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων και του κλεισίματος των καταστημάτων πηγαίνει στα χωράφια του να κάψει κλαδιά με δυσάρεστες συνέπειες όπως φαίνεται καθώς η Πυροσβεστική καλείται σε καθημερινή βάση σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας να σβήνει τέτοιες φωτιές από αμέλεια. 

Να υπενθυμίσουμε άλλωστε, ότι η ανομβρία είναι ακριβώς και ο λόγος που ειδικά φέτος επισπεύδεται η αντιπυρική περίοδος και αντί για 1η Μαΐου ξεκινά στις 15 Απριλίου.

ΡΕΚΟΡ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ: “Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008”

“Επρεπε να φτάσουμε 1η Απριλίου για να ξεπεράσει ο μετεωρολογικός σταθμός Καλαμάτας τα 100 mm ετήσιο υετό. Είναι το χειρότερο έτος από το 2008 που έχουμε δεδομένα. Να θυμίσω ότι πέρυσι τον Ιανουάριο είχαμε 440 mm σε ένα μήνα..”, δηλώνει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Κώστας Μενούνος. Να σημειωθεί ότι η σημερινή βροχή υπολογίζεται μόλις στα 10 χιλιοστά!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Σύλληψη 55χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στον Δήμο Μεσσήνης-Ρεκόρ ανομβρίας στη Μεσσηνία
To Top