Μεσσηνιακή Κουζίνα

Σύκο: το βασιλικό φρούτο έχει την τιμητική του!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φετινός Διαγωνισμός Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Μεσσηνιακών Ημερών Σύκου που παραδοσιακά λαμβάνουν μέρος τον Αύγουστο στον Πολύλοφο.

Η εκδήλωση έγινε στις 11/7 στο “Εlite City Resort” και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού η αίθουσα γέμισε από κόσμο που αγαπά το σύκο και μπήκε στον πειρασμό να δοκιμάσει, να ετοιμάσει και να χειροκροτήσει στο τέλος συκοδημιουργίες!

Η υψηλή ποιότητα των πιάτων που διαγωνίστηκαν απέδειξαν ότι η όλη διοργάνωση ήταν καλά στημένη, στόχευσε σωστά στην εξωστρέφειά της εκτός ορίων του Πολυλόφου και έβαλε τις βάσεις για να αναδείξει ακόμα περισσότερο το αγαπημένο μας φρούτο, το Μεσσηνιακό σύκο.

Το 1ο Βραβείο το κέρδισε η Γιοβάνα Γκίζα με το «Καρέ αρνιού με πούδρα σύκου και ξηρών καρπών, σάλτσα σύκου και πουρέ γλυκοπατάτας» και έπαθλο 200 ευρώ μετρητά.

Το 2ο Βραβείο πήρε η Νίκη Μανιάτη με την «Καριόκα ταψιού με σύκα και καρύδια» κερδίζοντας ένα πολυμίξερ, προσφορά από το κατάστημα “Ευμάρεια“.

Το 3ο βραβείο έλαβε ο Νίκος Καραγιαννίδης με το «Μεσσηνιακό συκοκούλουρο», που πήρε δώρο σκεύη και εργαλεία μαγειρικής.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: Στέλιος Μπαρμπέας, Φώτης Παναγόπουλος και Βελούδω Βελισσάρη.

Οι 37 συμμετοχές στον Διαγωνισμό, αλλά και η τεχνική και γευστική τους αρτιότητα, δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για αυτόν τον εμβληματικό καρπό της Μεσσηνίας.

Εξαιρετική ήταν η ομιλία της διαιτολόγου – διατροφολόγου M.Sc Σοφίας Κωστέα με θέμα «Σύκο, ο θησαυρός της Μεσσηνίας», κι ακολούθησε σεμινάριο συνταγών ζαχαροπλαστικής με κύριο υλικό το σύκο, από τη healthy food blogger Σοφία Πιτσικάλη.

Πλέον τα φώτα στρέφονται στο διήμερο της 17ης Γιορτής Σύκου στις 16 – 17 Αυγούστου στον Πολύλοφο Μεσσήνης, μιας διοργάνωσης που, αντί να φθίνει με το χρόνο, συνεχώς αναπτύσσεται, εξελίσσεται και διευρύνεται.

Διήμερες εκδηλώσεις στον Πολύλοφο

Στις 16 Αυγούστου υπάρχει στο πρόγραμμα μία ακόμα πρωτότυπη εκδήλωση: το Street Food Festival στον Πολύλοφο – με περιποιημένο γρήγορο φαγητό από καντίνες, λάιβ από ροκ μπάντες.
Στις 17 Αυγούστου ακολουθεί η παραδοσιακή Γιορτή Σύκου, στον εμβληματικό χώρο στον Πολύλοφο για διασκέδαση!

To Top