Chef Stories

Συκο-τρουφάκια δια χειρός “Κούνος”

ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΣΥΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ GOURME!

Τα συκο-τρουφάκια, το νέο προϊόν της επιχείρησης “ΚΟΥΝΟΣ” μάς παρουσίασε ο σεφ Μιχάλης Αγγελόπουλος. Το MessiniaLive βρέθηκε στο εργαστήριο “ΚΟΥΝΟΣ” και παρακολούθησε τη διαδικασία παρασκευής του νέου αυτού γλυκού εδέσματος εμπνεύσεως του σεφ Μιχάλη Αγγελόπουλου, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει εξελίξει το απλό και ταπεινό αποξηραμένο σύκο και το έχει αναγάγει σε gourme έδεσμα.

Τα συκοτρουφάκια, από πάστα σύκου με μπαχαρικά και διάφορες επικαλύψεις από μαύρη σοκολάτα μέχρι καρύδα, αλλά και με καραμελωμένο αμύγδαλο ή τρίμμα λευκής σοκολάτας, είναι ορισμένες από τις νέες εκδοχές του σύκου που κερδίζουν αμέσως όσους τα δοκιμάζουν.

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος μαζί με τη σύζυγό του επίσης σεφ, Αριάδνη, μας ξανασυστήνουν το παραδοσιακό αυτό μεσσηνιακό προϊόν, μέσα από τα συκοτρουφάκια! Πρόκειται για μικρές απολαυστικές μπουκιές μελωμένης πάστας σύκου και μπαχαρικών και επικάλυψη διαφόρων ειδών σοκολάτας και όχι μόνο, που διατίθενται σε συσκευασία mix των 250γρ. αλλά και των 500γρ.

Τα συκοτρουφάκια είναι ιδανικό γλύκισμα στο σπίτι, το γραφείο, για τα παιδιά μας αλλά και για δωράκι τώρα τις γιορτές. Η υψηλής αξίας υπερτροφή, πολτοποιείται σε ειδική μηχανή και με την προσθήκη καλαματιανού ελαιολάδου μετατρέπεται σε μια μαλακή πάστα που αναμειγνύεται με ζεστό αρωματικό σιρόπι μελιού Ταϋγέτου, κανέλα, γαρύφαλο και γλυκάνισο, και αποδίδει μια απίστευτη αρωματική πάστα.

Στη συνέχεια η πάστα σύκου πλάθεται σε μικρές μπουκίτσες των 10γραμμαρίων η κάθε μια, που με τη σειρά τους τυλίγονται με διαφορετική επικάλυψη. Σοκολάτα γάλακτος- μαύρη- καραμελωμένα αμύγδαλα- καρύδα-λευκή σοκολάτα μαζί με καραμέλα είναι τα είδη των επικαλύψεων, που τυλίγουν τις συκομπουκίτσες μετατρέποντάς τες σε συκοτρουφάκια! Το αποτέλεσμα πραγματικά απογειώνει το σύκο, τόσο αισθητικά όσο και γευστικά!

ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ  ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΣΥΚΟ !

Το ζευγάρι μέσα από τη δουλειά του έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του στο σύκο και την προσπάθειά τους να αναδείξουν τη μεσσηνιακή αυτή υπερτροφή με κάθε τρόπο, δίνοντας στο σύκο τη θέση που του αξίζει τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Η Αριάδνη μάλιστα μας προσέφερε και κουραμπιέδες γεμιστούς με κομματάκια αποξηραμένου σύκου και αμύγδαλου, που έδωσαν μια διαφορετική γεύση ελληνικού καλοκαιριού, όπως μας είπε, στους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες. O Μιχάλης Αγγελόπουλος μάλιστα προτείνει επίσης το μενού των Χριστουγέννων να έχει χοιρινό ψητό με σύκα, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει. Τέλος προανήγγειλε συνεργασία της ΚΟΥΝΟΣ  με μεσσηνιακή εταιρεία παραγωγής παστού κρέατος, με την παραγωγή λουκάνικου που θα έχει μέσα μαζί με το πορτοκάλι και κομματάκια σύκου!

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Δημοφιλέστερα

To Top