ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΣΥΚΙΚΗ: “Σοβαρές οι ζημιές στα σύκα-Καταστροφικές σε κάποιες περιοχές”

“Να απευθυνθούν άμεσα στον ανταποκριτή ΕΛΓΑ της περιοχής τους και να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς οι παραγωγοί “

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΥΚΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από τον Διευθυντή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης κύριο Ασσιούρα Ιωάννη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων κυρία Θεοδωροπούλου Ευσταθία και τον Επόπτη Μεσσηνίας κύριο Χριστοφιλόπουλο Νικόλαο.

Παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΣΥΚΙΚΗΣ η άσχημη εξέλιξη της συκοπαραγωγής αναλύοντας τις σοβαρές ζημιές από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στις συκοπαραγωγικές περιοχές των νομών Μεσσηνίας Λακωνίας και Αρκαδίας, ενώ η πλήρης έκταση αυτών θα προσδιοριστεί εντός των επομένων ημερών.

Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, σε συνέχεια και των δικών του επισκέψεων σε πληγείσες περιοχές εχθές και σήμερα επιβεβαίωσε τις διαπιστώσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ για τις έντονες ζημιές όπου σε συγκεκριμένες περιοχές είναι καταστροφικές.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την ανταπόκρισή τους αμέσως μετά την ενημέρωση της ΣΥΚΙΚΗΣ προς τον Οργανισμό την προηγούμενη Παρασκευή, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά οτι θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία, μέσω του Γεωτεχνικού της Τμήματος, με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για την παρακολούθηση της ζημιάς αλλά και την παροχή κάθε απαιτούμενης βοήθειας στο εκτιμητικό έργο του Οργανισμού, ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.
Οι συκοπαραγωγοί των πληγεισών από τις βροχοπτώσεις περιοχών, καλούνται να απευθυνθούν άμεσα στον ανταποκριτή ΕΛΓΑ της περιοχής τους για την υποβολή δήλωσης ζημιάς.

ΣΥΚΙΚΗ: “Σοβαρές οι ζημιές στα σύκα-Καταστροφικές σε κάποιες περιοχές”
To Top