ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΣΥΚΙΚΗ: Μήνυμα στους συκοπαραγωγούς όλων των Δήμων της Νοτίου Πελοποννήσου να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς

Αυτοψία στα συκοχώραφα-Άσχημη η κατάσταση στη συκοπαραγωγή

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΚΙΚΗΣ

Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων της ΣΥΚΙΚΗΣ προς τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκάλεσε ο παρατεταμένος δεκαπενθήμερος καύσωνας του Ιουλίου και οι τελευταίες πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις που επικράτησαν σε όλες τις συκοπαραγωγικές περιοχές, ακολούθησαν συνεχείς επικοινωνίες με τον φορέα του ΕΛΓΑ και υπήρξε άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση από το Διευθυντή του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης κύριο Ασσιούρα Ιωάννη.

Στις 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις μας, του Προέδρου, του Διευθυντή και των Γεωπόνων της ΣΥΚΙΚΗΣ με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ παρουσία του κυρίου Ασσιούρα, όπου παρουσιάστηκαν διεξοδικά τα ευρήματα των ζημιών τα οποία συσωρευτικά προκλήθηκαν από τα ανωτέρω ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και αμέσως μετά έγιναν αυτοψίες σε συκοχώραφα, παρουσία των Γεωπόνων της ΣΥΚΙΚΗΣ προς τεκμηρίωση της άσχημης κατάστασης της συκοπαραγωγής.
Στη συνέχεια το Υποκατάστημα Τρίπολης του ΕΛΓΑ προέβη σε αναγγελία για υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους συκοπαραγωγούς.
Σας γνωστοποιούμε πως για το Δήμο Μεσσήνης η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς είναι μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2023.
Από αύριο θα αποσταλεί από τη ΣΥΚΙΚΗ ενημερωτικό μήνυμα στους συκοπαραγωγούς όλων των Δήμων της Νοτίου Πελοποννήσου για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

ΣΥΚΙΚΗ: Μήνυμα στους συκοπαραγωγούς όλων των Δήμων της Νοτίου Πελοποννήσου να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς
To Top