ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΣΥΚΙΚΗ: Ικανοποίηση για την εξαγγελία υλοποίησης του Μιναγιώτικου φράγματος

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΚΙΚΗΣ

Σε  εκδήλωση του ΥΠΑΑΤ την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, παρουσία του Πρωθυπουργού της Χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριος  Λιβανός Σπήλιος παρουσίασε  το πρόγραμμα  υλοποίησης  των πρώτων 8 ( από 21)  μεγάλων αρδευτικών έργων  μέσα από σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κατόπιν προσκλήσεως του Γραφείου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου με τον Διευθυντή Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε διεξοδικά  τα υπο υλοποίηση αρδευτικά έργα  που θα γίνουν μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων είναι και το Μιναγιώτικο Φράγμα, το οποίο  θα προσφέρει λύσεις άρδευσης σε ένα μεγάλο μέρος του Νομού μας εξυπηρετώντας πάνω από 3.500 παραγωγούς με καλλιεργούμενες εκτάσεις περίπου σε  35.000 στρέμματα.

Ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του ανέδειξε την σημασία των έργων άρδευσης  για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στα πλαίσια της κλιματικής κρίσης των τελευταίων ετών, μέσω της βελτίωσης του αγροτικού εισοδήματος , της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενίσχυσης των τοπικών  θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης της μεταποίησης και των εξαγωγών καθώς και κάλυψης του ελλείματος των διατροφικών αναγκών.

Η θέση της ΣΥΚΙΚΗΣ ταυτίζεται απόλυτα με την υλοποίηση αρδευτικών έργων τα οποία λόγω της τεράστιας κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία όσο ποτέ για να υπάρξει μέλλον στη συκοκαλλιέργεια αλλά και σε κάθε είδους καλλιέργεια, αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη ερημοποίηση της υπαίθρου.

ΣΥΚΙΚΗ: Ικανοποίηση για την εξαγγελία υλοποίησης του Μιναγιώτικου φράγματος
To Top