ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική η παρουσίαση του βιβλίου για τη Μυρτώ στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

“Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά” το βιβλίο της Εύας Πετροπούλου-Λιανού, με εικονογράφιση της Βιβής Μαρκάτου, παρουσιάστηκε σήμερα στα Εκπαιδευτήρια  Μπουγά. Ένα παραμύθι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, στον αγώνα που δίνει η ίδια και η οικογένειά της, περνώντας μηνύματα στα παιδιά για δύναμη, πείσμα και αγάπη που πρέπει να διέπει τις πράξεις μας.

Σήμερα το μεσημέρι στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα οργανώθηκε μια μικρή “γιορτή” με αφορμή την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου για τη Μυρτώ, με την παρουσία της ίδιας της Μυρτώς και της μητέρας της Μαίρης Κοτρώτσου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου αλλά και της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά υποδέχτηκαν τη Μυρτώ και της χάρισαν ένα λεύκωμα που έφτιαξαν γεμάτο με τις ευχές τους, για δύναμη και κουράγιο, με λόγια αγάπης και με ζωγραφιές.

Μάλιστα, τα παιδιά με τις ομιλίες τους εξέφρασαν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αγάπη με την οποία πρέπει πάντα να πορευόμαστε στη ζωή και την αλληλεγγύη που οφείλουμε να δείχνουμε στον συνάνθρωπό μας.

Μίλησαν από την καρδιά τους, με θερμά λόγια για τη Μυρτώ, τη δική τους ηρωίδα που έχει αποδειχτεί μαχήτρια μέσα από τον δύσκολο και επίπονο αγώνα που δίνει καθημερινά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας, που συγκίνησε με την ομιλία λέγοντας πως “όλοι έχουμε μια Μυρτώ στην οικογένειά μας”, συμπληρώνοντας πως “η μοίρα σε έταξε να είσαι μια νεράϊδα οδηγός μας”.

Στο MessiniaLive μίλησε τόσο η συγγραφέας του βιβλίου Εύα Πετροπούλου-Λιανού όσο και η μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου.

“Τίποτα στη ζωή δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο”, ήταν το μήνυμα που πέρασε η συγγραφέας και πως η Μυρτώ είναι μια αμαζόνα, μια μαχήτρια στο βιβλίο της αλλά και στη ζωή και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος έμπνευσής της και κίνητρο για να γράψει την περιπέτεια της “νεραϊδο-αμαζόνας Μυρτιάς”. “Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου κλέψει τα όνειρά σου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου κλέψει τη ζωή σου! Οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οφείλουμε να βοηθάμε ανθρώπους σαν τη Μυρτώ…Οφείλουμε να συνεχίζουμε τα θαύματα”, είπε χαρακτηριστικά η συγγραφέας.

Για τον καθημερινό αγώνα της κόρης της, για όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα, για το πως μπορεί να αλλάξει η ζωή μας από τη μια στιγμή στην άλλη, για τη συμπαράσταση του κόσμου και τη στήριξη, για την απουσία της Πολιτείας, μίλησε στο MessiniaLive η μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου, που συγκλονίζει με τη δύναμη ψυχής, και την αξιοπρέπεια που αντιμετωπίζει όλο αυτό που άλλαξε δραματικά τη ζωή της Μυρτώς και την καθημερινότητα της οικογένειάς της. Μας μίλησε για τη μικρή καθημερινή πρόοδο που διαπιστώνει στην κόρη της, και που  όπως μας είπε, “και αυτό το λίγο είναι για μένα πολύ μεγάλο…Είμαστε ευτυχείς που ζει. Ήταν ένα θαύμα του Θεού, ένα δώρο που έζησε..”, είπε χαρακτηριστικά.

Για το διήμερο δράσεων για τη Μυρτώ μίλησε και ο πρόεδρος του Γ.Σ.Ακρίτας  Πέτρος Παπαδόπουλος.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε σήμερα εκδόθηκε με την ευγενική συνδρομή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Πέτρου Παπαδόπουλου διατίθεται προς πώληση έναντι 10 ευρώ, χρήματα που πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στη συνέχιση της θεραπείας αποκατάστασης της Μυρτώς και θα καλύψουν το ταξίδι της στη Ρωσία σε εξειδικευμένο κέντρο Αποκατάστασης.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top